vegis.ro%20

Ceaiul Verde in Prevenirea Cancerului

 

ceaiul-verde-anticancerConsumul de ceai verde este adesea vazut ca o abordare naturala pentru a reduce riscul de cancer. Într-adevar, ceaiul verde este extrem de bogat in antioxidanti numiti polifenoli, care pot ajuta la combaterea cancerului prin lovirea radicaliilor liberi (produsi chimici cunoscuti pentru deteriorarea ADN-ului). Cu toate acestea, cercetari privind efectele de lupta impotriva cancerului ale ceailui verde a avut rezultate mixte pana acum. Sa aruncam o privire la stiința din spatele ceaiului verde si rolul sau potential in prevenirea cancerului.

Cum poate lupta ceaiul verde impotriva cancerului?


Nu sunt suficiente dovezi pentru a recomanda, consumul de ceai verde, ca o strategie de prevenire a cancerului, comform unei analize publicate in 2009. In studiile lor, cercetatorii au analizat 51 de studii cu un total de mai mult de 1,6 milioane de participanți. Rezultatele au evidentiat "dovezi limitate", care indica faptul ca ,consumul de ceai verde, reduce riscul de cancer pulmonar (în special la barbați).


Descoperirile sugereaza ca, consumul de ceai verde poate avea o legatura cu reducerea riscului de cancer la prostata. Cu toate acestea, dovezi asupra efectelor ceaiului verde privind cazurile de cancer ale tractului digestiv, ficat, stomac, colon, pancreas au fost fie limitate sau contradictorii.


Intr-o analiza mai recenta, publicat în 2010, cercetatorii se uita la doua studii (inclusiv un total de 1331 de femei cu cancer de san), si au constatat o reducere de 27% în reaparitia cancerului de san in randul femeilor care beau mai mult de trei cesti de ceai verde pe zi.


Ar trebui sa bei ceai verde pentru a preveni cancerul?


Mai trebuie sa fie efectuate cercetari înainte ca consumul de ceai verde sa poata fi considerat eficace în reducerea riscului de cancer. Totusi, cercetatorii afirma faptul ca ceaiul verde pare a fi sigur atunci cand este consumat în cantitați moderate. În plus, consumul de ceai verde poate oferi si alte beneficii pentru sanatate, inclusiv reducerea riscului de accident vascular cerebral si alte boli.


Pentru a reduce riscul de cancer, asigurați-va ca urmati un regim alimentar echilibrat, mentineti-va o greutate sanatoasa, faceti exercitii fizice în mod regulat, si evitati fumatul. Daca aveti în vedere utilizarea de ceai verde sau suplimente de ceai verde pentru cancer (sau orice alta condiție), discutați cu medicul dumneavoastra înainte de a creste aportul de ceai verde.

Oricum specialistii recomanda un consum de 3-5 cani pe zi.


Oricum ceaiul verde este bun in:

Deci avem toate motivele sa consumam acest ceai verde.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: