vegis.ro%20

Sfaturi pentru prevenirea bolilor de inima

boli-de-inima-prevenireBolile de inima pot fi imbunatatite si chiar prevenite daca urmati aceste sfaturi importante.
1. Renuntati la fumat. Fumatul este un factor major de risc pentru bolile de inima, in special ateroscleroza. Nicotina contracta vasele de sange si forteaza inima sa lucreze mai greu, iar monoxidul de carbon reduce oxigenul din sange. Daca fumezi, renuntarea la fumat este cel mai bun mod de a reduce riscul de boli de inima si a complicatiilor sale.
2. Controlul tensiunii arteriale. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru măsurarea tensiunii arteriale, cel puțin o dată la doi ani. Doctorul poate recomanda măsurători mai frecvente în cazul în care tensiunea arterială este mai mare decât în mod normal sau aveți un istoric de boli de inima.


3. Verificati nivelul colesterolului. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru un test de colesterol de bază atunci când sunteti la varsta de 20 de ani și apoi cel puțin o dată la cinci ani.
4. Țineti diabetul sub control. Dacă aveți diabet zaharat, un control strict de zahar in sange poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima.
5. Faceti miscare. Dacă aveți o boală de inimă, exercițiul vă ajută sa mentineti greutatea,diabetul si colesterolul sub control - toate acestea fiind factori de risc pentru boli de inima. Dacă aveți o aritmie cardiaca sau defect cardiac, pot exista unele restricții cu privire la activitățile pe care le puteți face, astfel încât este bine sa discutați cu medicul dumneavoastră in prealabil. 30-60 de minute de exercitiu zilnic este ideal pentru sanatatea dvs.
6. Mâncati alimente sănătoase. O dieta sanatoasa bazate pe fructe, legume si cereale integrale - si saraca in grasimi saturate, colesterol si sodiu - vă poate ajuta să controlati greutatea, tensiunea arteriala si colesterolul. Consumul de una sau doua portii de peste pe saptamana este benefic.
7. Mentineti o greutate sanatoasa. Fiind supraponderali riscul de boli de inima creste. Pierderea in greutate este deosebit de importanta pentru persoanele care au masuri mari in talie - mai mult de 100 centimetri pentru barbati si mai mult de 90 cm pentru femei - pentru că aceste persoane au sanse mult mai mari  de a dezvolta diabet zaharat și boli de inima.
8. Gestionati stresul. Reduceti stresul cât mai mult posibil. Practicati tehnici sanatoase de gestionare a stresului, cum ar fi relaxarea musculara și respirația profundă.
9. Tineti o igiena riguroasa. Stati departe de alte persoane atunci când sunt bolnave și spalati-va pe mâini în mod regulat;acest lucru poate preveni poate ajuta la prevenirea infectiilor virale sau bacteriene care pot pune stres pe inima dvs, dacă aveți deja boli de inima.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: