vegis.ro%20

Remedii si tratamente naturale pentru ficatul gras

ficat-gras-tratamente-naturisteFicatul in corpul uman contine in mod normal, o anumita cantitate de grasime. Daca aceasta proportie crește la peste 10% din greutatea organului, starea este cunoscuta ca un ficat gras și poate duce la anumite complicatii pe care cu siguranta nu le doriti. La unele persoane, ficatul gras se datoreaza consumului de alcool, dar chiar și unii non-alcoolici pot avea aceasta problema, care este apoi numita boala de ficat gras non-alcoolic.

Cauzele ficatului gras: In timp ce cauza specifica bolii de ficat gras non-alcoolic nu este cunoscuta, exista anumiti factori care cresc riscul. Acesta tinde sa fie ereditar in familii și este adesea vazut la persoanele de varsta mijlocie care sunt supraponderale sau obeze. Persoanele cu diabet zaharat, rezistenta la insulina, un nivel ridicat de trigliceride și colesterol sunt mai susceptibile de a suferi de ficat gras. Boli cum ar fi  hepatita moștenita, unele boli autoimune și hepatitele virale sunt alti factori de risc pentru ficatul gras.

Tratarea ficatului gras:

Din pacate, medicina moderna nu are nici o metoda specifica de tratament pentru ficatul gras. Accentul este pe a rezolva cauzele care au declansat problema, cum ar fi: obezitatea, diabetul sau un nivelul ridicat de colesterol.

Iata câteva remedii naturale pe care le puteti adopta pentru a face fata bolii de ficat gras.

1. Pierdeti din greutate: exercitiile fizice regulate și o dieta sanatoasa pot ajuta sa se ajunga la greutatea ideala si aceasta este una dintre etapele principale in tratarea ficatului gras. Exercitiile timp de cel putin 30 minute in fiecare zi, folosind o metoda cum ar fi mersul pe jos, jogging, ciclism sau inot ajuta la o slabire consistenta și sanatoasa.

2. Adauga multe legume, fructe si cereale integrale in dieta ta.

 

3. Mananca mese mai mici, la intervale scurte de timp, evita alimente care sunt bogate in carbohidrati si grasimi.

4. Carnea grasa, prajita și alimentele picante tind sa produca caldura și suprastimulare și ar trebui sa fie evitate de catre persoanele cu ficat gras.

5. consuma substante de racire și fructe non-acide, cum ar fi: rodii, pepeni, pere și fructe de padure.

6. Gatiti legumele cu abur și serviti-le cu o cantitate mica de unt.

7. Utilizati amestecuri de plante naturiste: Unele remedii ayurvedice sunt considerate utile in tratarea ficatului gras. Una dintre cele mai eficiente remedii este Triphala. Acest lucru, așa cum indica și numele, este alcatuita din 3 ingrediente vitale - Amalaki, Bibhitaki și Haritaki. Acest amestec ajuta la detoxifierea ficatului și stimuleaza fluxul de bila și, de asemenea, are proprietati nutritionale. Aceste produse se gasesc cu precadere in India.

Kutki: Cunoscut sub numele de kardi sau Karwi in hindi, Kutki este o radacina amara de plante Picrorhizakurroa care crește in regiunile Himalaya. Aceasta planta are o actiune puternica in mentinerea functiilor hepatice, sustine secretia și fluxul de bila și, de asemenea, asigura enzimele in functionarea ficatului.

Ghimbir: Deși ghimbirul este cel mai bine cunoscut pentru proprietatile sale digestive, are, de asemenea, actiuni anti-inflamatorii si antioxidante puternice. In ultima vreme, studiile de laborator pe animale au demonstrat ca ghimbirul poate ajuta in bolile de ficat gras non-alcoolic și acest lucru se datoreaza actiunii antioxidante.

Kalmegh: Kalmegh, obtinut din planta Andrographispaniculata, este considerat un remediu eficient pentru problemele hepatice. Se spune ca au proprietatea de a elimina toxinele acumulate in ficat și, prin urmare, ajuta la imbunatatirea functiei hepatice. In plus, acesta actioneaza asupra vezicii biliare și stimuleaza functionarea acesteia, previne defectele legate de stocarea de bila secretata de ficat.

Daca ati fost diagnosticat cu ficat gras, este important sa se ia masuri pentru a evita complicatii viitoare. In cazul in care problema este din cauza alcoolului, reducând consumul de alcool este cea mai buna cale de scapare.

In caz de boli de ficat gras non-alcoolic, caile de atac mentionate aici pot ajuta. Cel mai bine ar fi sa consultati si un medic naturist daca vreti sa va axati numai pe tratamente naturiste din plante.

Iata alte cateva solutii naturiste pentru afectiunile hepato-biliare:

 

Anghinarea: Principiile active din anghinare au actiune coleretica, colagoga, antimicrobiana, hipocolesterolemianta; regenereaza celulele hepatice, au rol decongestiv renal, cresc debitul urinar fara a modifica compozitia urinei , cresc cantitatea de acid uric eliminat, determina utilizarea rapida a sarurilor biliare si a pigmentilor din secretia biliara, materiile fecale revin la culoarea normala , tegumentele se decoloreaza, cresc functia antitoxica a ficatului.

 

Arginina: Este un aminoacid care face parte din grupul substanţelor ortomoleculare, recomandat pentru susţinerea funcţiilor hepatice şi cardiovasculare.

 

L-arginina reprezintă un aminoacid semiesenţial pentru adulţi, dar esenţial pentru sugari, copii şi adolescenţi aflaţi în perioada de creştere, deoarece sinteza endogenă şi aportul prin alimentaţie nu acoperă necesarul zilnic. În această situaţie se află şi persoanele care suferă de infecţii grave sau recidivante, tumori, arsuri sau răni greu cicatrizabile, afecţiuni cardiovasculare, diabet, ceea ce justifică o suplimentare dirijată a dietei cu L-arginină.
Argininei îi revin o serie de funcţii biologice importante, şi anume:
- ca precursor al neurotransmiţătorului monoxid de azot (NO), sub acţiunea NO-sintetazelor, arginina participă la biosinteza NO, prin aceasta revenindu-i un rol important în buna funcţionare a endoteliului vascular, reglarea tonusului, vasodilataţie, reducerea agregării trombocitare, aderenţa monocitelor la celulele endoteliale, proliferarea celulelor musculare netede (toate implicate în dezvoltarea ateroamelor);
- alături de ornitină, citrulină şi acid aspartic, participă la sinteza ureei la nivel hepatic, scăzând astfel concentraţia de amoniac în sânge (detoxifiere);
- creşte imunocompetenţa unor celule imunitare (creşte mitogeneza limfocitară, capacitatea citolitică a macrofagelor şi celulelor NK, prin intermediul moleculei mediator NO);
-contribuie la funcţionarea în parametrii normali a sistemului nervos central şi periferic (moleculă mediator:NO);
- prezintă acţiune endogen-secretagogă, prin participarea la secreţia unor hormoni (insulină, catecholamine, glucagon, prolactină, somatotropină-STH=hormonul de creştere) şi îmbunătăţirea sensibilităţii receptorilor hepatici şi periferici la insulina endogenă);
- participă la sinteza colagenului, având efect cicatrizant;
- contribuie, via ornitină, la sinteza poliaminelor (spermină, o pliamină sintetizată în prostată ce acţionează stabilizant asupra ADN-ului spermatozoizilor);
- participă la biosinteza creatinei şi ornitinei;
- creşte biosinteza proteinelor hepatice.

 

Contribuie la:
- regenerarea ficatului şi susţinerea funcţiilor hepatice
- normalizarea nivelurilor crescute de amoniac
- menţinerea tonusului vascular, prin normalizarea sintezei de oxid nitric
- stimularea sensibilităţii receptorilor la insulina endogenă şi toleranţa faţă de glucoză
- menţinerea sănătăţii ochilor şi aparatului cardiovascular
- îmbunătăţirea capacităţii de erecţie;
- favorizarea spermatogenezei prin îmbunătăţirea numărului şi motilităţii spermatozoizilor;
- îmbunătăţirea fertilităţii atât la bărbaţi, cât şi la femei;
- îmbunătăţirea performanţelor sportive;
- menţinerea sănătăţii copiilor, în perioada de creştere.

Armuraiu sau ciulinul laptelui. Intern: antihepatotoxic, regenerant al celulelor hepatice (datorită silimarinei), hepatoprotector, tonic amar, hipocolesterolemiant, susţine activitatea hepatică şi renală protejând aceste organe împotriva efectelor adverse ale chimioterapicelor, antitumoral, antiproliferativ, galactogog, neurotrofic, neuroprotector, antioxidant.

Extern:
 antitumoral, antiinflamator, cicatrizant

Cititi aici despre Top 10 alimente care ajuta la detoxifierea ficatului.

Toate aceste produse mai sus mentionate le puteti gasi la Vegis.ro:

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: