vegis.ro%20

Alimente Bogate in Probiotice

iaurt

Iaurtul:
Iaurtul este sursa cea mai familiara de probiotice - bacterii "bune", cum ar fi Lactobacillus sau bifidobacteriicare menține un echilibru sănătos în intestin. Studiile sugereaza ca probioticele pot ajuta la ameliorarea intolerantei la lactoza. De asemenea, acestea ar putea ajutacand aveti  gaze, diaree  sau alte probleme digestive.

 

varza-murata

Varza murata stimulează digestia:
Varza contine probiotice Leuconostoc, Pediococcus, și Lactobacillus. Alege varza nepasteurizata deoarece pasteurizarea ucide bacteriile utile.

 

 

 

 

 


supa-miso

Supa Miso pentru o digestie activa:
Un aliment popular la micul dejun în Japonia, aceasta pasta de soia fermentata într-adevăr poate produce  mișcare de sistemul digestiv. Miso contine  mai mult de 160 de tulpini de bacterii. Este adesea folosit pentru a face o supă sărată, care este scăzuta în calorii și bogata in vitamina B si antioxidanti .

 

 

 


branzeturi

Brânzeturile moi lupta împotriva bacteriilor
Nu toate probioticele pot  supraviețui călătoriei prin tractul gastro-intestinal. Cercetarile arata ca Lactobacillus în unele brânzeturi moi fermentate, cum ar fi Gouda, sunt suficient de rezistente pentru a supraviețui. Mai mult, brânza poate acționa ca un purtător de probiotice, care poate stimula sistemul imunitar.

 

 


chefir

Chefir:
Conform legendei, chefirul provine  de la ciobanii din Munții Caucazului. Ei au descoperit că laptele  avea tendința să fermenteze într-o băutură șampanie. Gros, cremos, și picant ca iaurtul, chefirul are propriile tulpini de bacterii probiotice.

 

 

 

 


aluatul-de-paine

Aluatul de paine:
Painea conține lactobacili, un probiotic care ar putea ajuta la digestie.

 

 

 

 

 

 


lapte

Lapte cu probiotice:
Una dintre cele mai simple modalități de a obține probiotice în dieta ta este prin adăugarea de lapte acidophilus. Acest lucru este pur și simplu lapte fermentat cu bacterii, cum ar fi Lactobacillus acidophilus .

 

 

 

 


castraveti

Castravetii murati:
Cand cautati muraturi alegeti muraturile fermentate in apa sarata si nu in otet. O soluție de sare de mare și apă încurajează dezvoltarea bacteriilor benefice și pot da muraturilor acre unele efecte digestive.

 

 

 

 


      

           Prebiotice Vs. Probioticele:
   În timp ce alimentele probiotice contin bacterii vii, alimentele prebiotice hranesc bacteriile bune deja aflate  în sistemul digestiv. Puteți găsi prebiotice în produsele alimentare, cum ar fi sparanghel, anghinare, banane, fulgi de ovăz, vin rosu, miere, sirop de arțar, și leguminoase.  Se recomanda consumul ambelor alimente cu continut de pro si pre-biotice.

 

 AICI gasiti produse BIO cu PROBIOTICE.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: