vegis.ro%20

7 Condimente care Vindeca diferite Probleme de Sanatate

În afară de alimente, unele condimente au, de asemenea, proprietăți medicinale. Aici va sunt prezentate 7 condimente care pot fi folosite pentru a minimaliza simptomele și chiar trata unele probleme de sănătate de bază.


scortisoara1. Scorțișoara
Scortisoara este unul dintre cele mai vechi condimente, acesta a fost utilizat pentru îmbălsămare în Egipt, acum 2500 de ani. Cele mai multe condimente sunt sămânța unei plante, dar scorțișoara este stratul interior al scoartei unui copac, care este uscat și lemnos.
În mod tradițional, scortisoara este considerată ca un expectorant, utilizat pentru a reduce ușor congestia si flegma in plamani si pentru a usca nasul infundat.
Adăugarea unui baton de scortisoara in ceaiul de ghimbir va crește eficacitatea sa. Praful de scorțișoară poate fi folosit pentru a da aroma diferitelor prajituri.

 

cuisoarele2. Cuișoare
Cuișoarele provin din estul Indoneziei și au fost, probabil, primele plante folosite la  împrospătarea respirației. În China, în timpul dinastiei Han , curtenii mestecau cuișoare pentru asi îndulci respirația înainte de a discuta cu împăratul.
Printre mai mult de o mie de alimente studiate la Universitatea din Oslo , cuișoarele contin cei mai multi antioxidanti pe gram.
Cuisoarele pot fi folosite pentru a calma balonarea ,in compotul de fructe un vârf de cuțit de cuișoare, nu numai că are un gust bun, dar este, de asemenea, un desert-calmant pentru digestie.

paprika3. Boia de ardei (paprika)
Planta boia de ardei este din aceeași familie ca și ardeiul iute. Inițial descoperita în Mexic, Cristofor Columb a luat plantele înapoi în Spania, unde au fost consumate sub formă de pulbere și au devenit un condiment indispensabil în bucătăria spaniolă.
Boiaua de ardei vine în mai multe soiuri: dulce, iute și afumata și fiecare dintre acestea are propria ei aroma. Ca si ardeiul iute, boiaua de ardei este bogata in antioxidanti, inclusiv betacaroten, capsantină, quercetina și luteolina.
Pentru a face un amestec ușor de condimente, amestecati împreună:
2 lingurite boia de ardei
¼ lingurita piper negru zdrobit
2 lingurite oregano uscat

sofran4. Curcumă sau Sofran
India are una dintre cele mai mici rate de cancer din lume și cauza se crede ca s-ar datora curcumei.In ultimii ani s-au facut cercetari intense legate de aceasta planta. Studiile au demonstrat că este un bun anitoxidant,un eficient anti-inflamator, antiviral, antibacterian, antifungic și foarte bun in lupta cu cancerul.
Curcuma a fost folosita in medicina traditionala din India, Thailanda și China pentru o mare varietate de probleme de sănătate.
Puteti pune in orez: puneti ½ linguriță de curcuma la 1 ceasca de orez si 1 ½ cesti de apa.

ardei iute5. Ardeiul iute
La începutul anilor 1800 a fost folosit în doze masive pentru a încălzi corpul și trata organismul de anumite boli.Este folosit pentr a îmbunătăți circulația, și de a ajuta la eliminarea mucusului si flegmei din sinusuri și pasajele nazale.
Capsaicina este substanta care face ardeiul iute și acest lucru este în prezent în curs de cercetare pentru o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv posibile efecte impotriva cancerului.

anason6. Anasonul
În Roma antică, la sfârșitul unei sarbatori, oamenii serveau prăjituri făcute cu anason pentru a calma digestia și împrospăta respirația.
Ca si ghimbirul, anasonul are mai multe utilizări. Este folosit ca un digestiv aromatic care calmeaza problemele digestive și reduce greata, gazele si balonarea. Anasonul poate fi de asemenea utilizat ca expectorant și poate fi folosit pentru tuse și răceală.
Anasonul funcționează bine în supele de legume. Puteți face, de asemenea, un ceai turnand apa fierbinte peste semntele de anason proaspat strivite. Beti o ceasca din acest ceai de anason după cină sau oricând vă simțiți umflat sau balonat.

ghimbir7. Ghimbirul
Ghimbirul pe plan medical este bun in mai multe afectiuni, folosit pentru a combate greața și problemele digestive, dar, de asemenea, util impotriva tusei usoare si a racelii.
La primul semn de nas înfundat:
-luati felie subțire cam de 1 cm  de ghimbir
-se pune într-o ceașcă sau ceainic mic și se acoperă cu apă clocotită
-lasati la macerat timp de 5 minute înainte de a-l bea. Adăugati lămâie și miere, dacă se dorește.

 

lista condimente bio plafar

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: