vegis.ro%20

Turmeric sau curcuma,beneficii si proprietati

turmeric-curcuma-beneficii-proprietatiTurmericul sau curcuma provine din sudestul Indiei, are nevoie de o caldura constanta de 20-30 grade. Atunci când nu este utilizata în stare proaspătă, rizomii sunt fierti timp de aproximativ 30-45 de minute și apoi se usucă în cuptoare la cald, după care sunt transformati într-o pulbere de culoare galben-portocaliu frecvent folosita ca un condiment în bucătărie, pentru vopsire și pentru a da culoare condimentelor cu muștar.

Ingredientul activ este curcumina și are un gust putin amar, fierbinte, piperat și un miros de muștar. Curcumina este folosita pentru o serie de boli, inclusiv cancer , boala Alzheimer , diabet , alergii , artrita si alte boli cronice.
În India, frunzele de curcuma sunt folosite pentru a pregăti diferite feluri de mâncare dulci, prin amestecare cu făină de orez și nucă de cocos.

 

Curcuma este uneori folosita ca un colorant pentru a da culoarea de galben bogat. Aceasta este utilizata în băuturi, conserve și produse de patiserie, produse lactate, inghetata, iaurt, prăjituri galbene, suc de portocale, biscuiti, floricele, dulciuri, cereale, sosuri, gelatine, etc. Este un ingredient important in cele mai multe pulberi curry.
Cel mai adesea turmericul este utilizat sub formă de pulbere rizom, în unele regiuni (în special în Maharashtra , Goa , Konkan și Kanara ), frunzele de turmeric sunt utilizate pentru a împacheta și găti mâncarea. Această utilizare a frunzelor de curcuma are loc de obicei în zonele în care turmericul este cultivat pe plan local, deoarece frunzele utilizate sunt proaspăt culese. Frunzele de turmeric dau un gust distinctiv.

Deși sunt utilizate de obicei în forma de pulbere, curcuma este de asemenea folosita în stare proaspătă. Ea are numeroase utilizari in retete din Extremul Orient, cum ar fi zeama realizata din turmeric proaspat, care conține bucăți mari de turmeric moale.

 

Curcuma este utilizata pe scară largă ca un condiment la gatit din Asia de Sud și Orientul Mijlociu. Multe feluri de mâncare persane folosesc turmeric ca un ingredient important. Aproape toate meniurile iraniene prăjite constau în ulei, ceapă și turmeric urmat de orice alte ingrediente care urmează să fie incluse.
În Nepal , curcuma este larg răspândită și utilizata pe scară largă în multe  preparate din carne si legume, precum și pentru valoarea sa potențială în medicina tradițională . În Africa de Sud, curcuma este folosita pentru a da orezului alb fiert o culoare aurie.
În Vietnam , curcuma pulbere este utilizata pentru a da culoare, și pentru a spori aromele, anumitor feluri de mâncare, cum ar fi XEO Banh , Banh KHOT și mi Quang . Pulberea este de asemenea folosita în multe alte retete amestecata in mancaruri prajite si in supe.
In Europa medievala, turmericul a devenit cunoscut sub numele de sofran indian pentru că a fost utilizat pe scară largă ca o alternativă la condimentul șofran.

 

Curcuma a fost utilizată în mod tradițional de mii de ani ca un remediu pentru stomac și boli de ficat, precum și local pentru a vindeca rani, datorita proprietatilor anti microbiene.

 

Turmericul a fost un medicament pentru o serie de boli  inclusiv cele ale pielii, pulmonare și a sistemelor gastro-intestinale, dureri, răni, entorse și tulburări hepatice.

 

Sucul proaspăt este frecvent utilizat în multe afectiuni ale pielii, inclusiv eczeme , varicela , zona zoster , alergie , și scabie . Citeste aici mai multe despre masti cu turmeric si tratamente naturiste pentru petele pigmentare.

 

Manjal Pal (lapte de turmeric) este un lapte cald amestecat cu pulbere de curcumă. Acesta este frecvent utilizat în Tamil Nadu (sudul Indiei) ca un remediu atunci când cineva suferă de febră.

 

Pasta de curcuma este adesea folosita în Tamil Nadu ca un antiseptic în răni deschise, în timp ce Chun-holud (turmeric cu var stins ) este folosit pentru a opri sângerarea.

 

Compusul activ din turmeric (curcumina) este considerat a avea o gamă largă de efecte biologice, inclusiv anti-inflamatoare , antioxidante , antitumorale , antibacteriene și antivirale, care indică un potențial în medicina clinică. În medicina chineză, este utilizat pentru tratamentul diferitelor infecții și ca un antiseptic.
Deși studiile sunt în curs de desfășurare pentru utilizarea turmericului pentru tratarea cancerului, dozele necesare pentru a obtine un efect este greu de stabilit la om. Nu se știe clar daca curcuma are vreun efect pozitiv impotriva cancerului sau orice altă boală. Din decembrie 2013 , curcuma este in curs de evaluare pentru a testa eficacitatea sa împotriva mai multor boli umane , inclusiv de rinichi și boli cardiovasculare , artrita , mai multe tipuri de cancer și boli de colon iritabil.

Mai mult, turmericul este studiat în raport cu boala Alzheimer, diabet și a altor tulburări clinice.
Cu toate acestea, în conformitate cu diferite cercetari administrarea de curcumina poate suprima multe etape de dezvoltare a cancerului în multe modele tumorale. Unele cercetari arata ca compusi din turmeric ar avea proprietati anti-fungice și antibacteriene.

 

Curcumina , componenta activă din turmeric, a fost de asemenea dovedita a fi un receptor de vitamina D ligand , cu implicații in prevenirea cancerului de colon.

Turmeric macinat BIO 40g Sonnentor

turmeric-bio-plafar-pret

 

 

1a1 pret plafar

Purtător de noroc, avănd culoarea galbenă intensă, foarte aromat. O trăire fascinată într-o noapte Orientală. Sfat: se prăjeşte în ulei păna ce spumează şi doar atunci se adaugă restul ingredientelor.

Ingrediente: 100% turmericAmbalaj: 40g

Valabilitate: 2 ani

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: