vegis.ro%20

Beneficii ale Consumului Semintelor de In

semintele-de-in-beneficiiAceastă sămânță mică ofera 3 beneficii incredibile pentru dieta dumneavoastra.

În primul rând, inul este o sursă mare de fibre. Majoritatea oamenilor  nu primesc suficiente fibre in dieta lor. Fiecare lingura de in contine aproximativ 8 grame de fibre. Acest lucru ajuta la mentinerea intestinelor in miscare ducand la un tranzit regulat. Asigurați-vă că incepeti consumul de in lent (de exemplu, cu o jumatate de lingurita), și apoi mariti portia. În caz contrar, este posibil să aveți balonari.În al doilea rând, semintele de in sunt o sursă bogata de omega-3. Încă o dată, majoritatea oamenilor duc lipsa de acizi grasi omega-3. Acesti acizi grasi esentiali ("esențial", ceea ce înseamnă că trebuie să fie consumate, deoarece corpurile noastre nu le produc) joacă un rol important în sistemul anti-inflamator al corpului nostru. Semintele de in conțin omega-3 din lanțul mai scurt numit ALA (acid alfa-linolenic). Astfel, acesta nu este un înlocuitor pentru pește sau suplimente de ulei care conțin DHA (acid docosahexaenoic) si EPA (acid ecosapentaenoic.)

În al treilea rând, semintele de in conțin lignani care reduc riscul de cancer de san la femei si cancerul de prostata la barbati. Lignanii modifica modul în care organismul metabolizeaza estrogenii în forme mai sigure.

De asemenea a fost demonstrat ca semintele de in reduc bufeurile la femeile aflate la menopauza. Pentru a profita de aceste beneficii, luati o doză zilnică de 2 linguri.  
Semintele de in este bine sa fie consumate pisate. Nemăcinate, stratul impermeabil poate face să treacă prin organism fara a fi digerate si atfel nu beneficiati de proprietatile sale. Adaugati-le la fiert cu fulgi de ovăz, la aluatul de clatite sau in  iaurt. Acesta are un gust plăcut de alune. Nu cumpărati ulei de in caci nu veti beneficia de fibre și astfel de o cantitate mai mare de lignani.

 

beneficiile consumului de seminte de in bio plafar

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: