vegis.ro%20

Coriandrul: Beneficii. Poate Combate Diabetul, Tensiunea, Cancerul, Infectiile, Insomniile?

coriandru-tratamenteCoriandru sau dhania este un condiment folosit in cele mai multe bucatarii, in special in tarile asiatice. Coriandru nu doar adauga un plus de aroma ci este si foarte bun pentru sanatate. Iata cateva beneficii pentru sanatate ale frunzelor de coriandru:

1. Diabetul zaharat. Vrei sa lupti natural impotriva diabetului? Ei bine, coriandru va poate ajuta. Cercetatorii au demonstrat ca extractul din frunze de coriandru are anumiti compuși care atunci cand sunt eliberati in sange provoaca insulina anti-hiperglicemica, activitate specifica insulinei, care ajuta la mentinerea nivelului zaharului din sange sub control. Deci, tot ce aveti de facut este sa adaugati cateva frunze de coriandru la mesele dvs si veti pastra diabetul zaharat sub control.

2. Colesterolul. Doresti sa reduci in mod natural nivelul colesterolului? Nivelurile de colesterol sunt de multe ori verificate in timpul controalelor la medic. Frunzele de coriandru contin un compus numit coriandrin, care ajuta la manipularea metabolismul lipidic prin reducerea nivelului de colesterol. Mai mult de atat frunzele sunt ambalate cu antioxidanti, care ajuta, de asemenea, sa pastreze nivelul colesterolului sub control. Cercetatorii au demonstrat ca frunzele de coriandru reduc cantitatile de colesterol și trigliceride din corpul uman. Frunzele au un efect foarte puternic asupra modului in care organismul digera alimentele și absoarbe grasimile, ceea ce il face un medicament perfect natural pentru a mentine nivelul colesterolului sub control.

3. Hipertensiunea arteriala. Cauti o modalitate de a mentine tensiunea arteriala sub control? Daca suferiti de hipertensiune arteriala, coriandru este foarte bun si in acest sens. Coriandru are o cantitate mare de compuși colinergici și antagoniști de calciu (componente care ajuta la reglarea tensiunii arteriale), care actioneaza foarte bine in calitate de agenti hipotensivi atunci cand este eliberat in organism. Frunza de conriandru are o puternica activitate diuretica care contribuie chiar si la cele mai mici tensiuni arteriale.

4. Digestia. Daca suferiti de indigestie vreodata, atunci coriandrul va poate ajuta. Coriandru este plin de substante nutritive și proprietati care ajuta la contractia stomacului și digestia alimentelor in mod eficient. Deci, adaugand cateva frunze de coriandru la masa veti ajuta tractul digestiv.

5. Inflamatia. Cercetatorii au descoperit ca frunzele de coriandru au fost excelente in reducerea inflamatiei in mod natural. Fiind o sursa excelenta de Omega-3 , omega-6 , lipolotion și ulei de coriandru (un compus care ajuta la reducerea raspunsului inflamator in organism), coriandru a fost foarte eficace in reducerea umflamarii și inflamarii in toate partile corpului. Deci, daca aveti picioarele umflate din cauza artritei sau au o alta forma de inflamatie, incercati coriandru pentru a va ameliora simptomele.

6. Infectia. Coriandru are un compus antibiotic foarte puternice și uleiuri volatile, care actioneaza ca agenti antimicrobieni foarte eficienti. Acești compuși se gasesc in special in frunzele proaspete de coriandru nefierte. De asemeni frunzele pot fi utilizate pentru tratarea infectiilor fungice si bacteriene.

7. Cancerul. Frunzele de coriandru contin unele substante nutritive foarte esentiale cum ar fi beta-caroten, vitamina C, E, ferulic, acid cafeic, kaempferol și quercertin. Toate acestea asigura nu numai hrana pentru corpul tau, dar ele actioneaza, de asemenea, ca agenti antioxidanti foarte puternici care ajuta la curatarea radicaliilor liberi din corpul dvs, care sunt responsabili de declansarea cancerului. Cercetatorii au demonstrat ca extractele de coriandru au fost extrem de eficiente in oprirea intregului proces oxidativ - va protejeaza de cancer, imbatranire si de riduri.

8. Imunitatea. Coriandru este o modalitate foarte buna de a ajuta sistemul imunitar. Fiind un agent antibacterian și antifungic, coriandru este exact ceea ce aveti nevoie atunci cand vine vorba de a combate infectia.

9. Insomnia. Vrei sa ai un somn mai bun? Coriandru are proprietati sedative. In acest caz, nu numai frunzele sunt foarte bune, dar si semintele au aceste efecte sedative. Uleiurile esentiale prezente in coriandru produc un efect sedativ-hipnotic in corp, calmeaza nervii și aduce toate substantele chimice din corp intr-o balanta perfecta pentru organism.

10. Vitamina K. Deficitul de vitamina K are o serie de implicatii asupra sanatatii dvs. Aceasta poate duce nu numai la o serie de probleme cu coagularea sangelui dumneavoastra, dar poate duce la boli cardiovasculare și boli cronice de rinichi. Fiind o sursa bogata de vitamina K, micile frunze de coriandru va pot ajuta intr-un mod cat se poate de natural.

Aici poti gasi uleiuri esentiale de coriandru, coriandru pulbere, coriandru seminte BIO, ceai de coriandru, condiment coriandru, frunze de coriandru.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: