vegis.ro%20

Cafeaua recomandata in cazul bolilor de ficat?

Cafeaua recomandata in cazul bolilor de ficatSe pare ca mai multe studii ne dovedesc faptul ca consumul regulat de cafea poate scadea aparitia bolilor de ficat precum fibroza, ciroza si cancerul.
Cafeaua este foarte bogata in antioxidanti si este foarte sanatoasa pentru ficat.
Pentru a beneficia de proprietatile sale nu consumati mai mult de 2-3 cafele pe zi si in nici un caz inainte de culcare.


Cafeaua si cancerul de ficat:


Cafeaua contine aproximativ 100 de substante active printre care si multi antioxidanti, polifenoli si cafeina care lupta impotriva cancerului de ficat.


Cercetari prezentate in revista Gastroenterology in 2007 si 2015 ne arata clar ca doua cafele pe zi reduc cu 44% sansa de a dezvolta cancer de ficat, datorita acestor componente active din compoztia cafelei.


Cafeaua si ciroza:


Ciroza este o boala cronica a ficatului prin care tesutul sanatos este inlocuit de tesut cicatrizat care blocheaza fluxul sanguin la nivelul acestuia, ducand la imbolnavirea ficatului.

Ciroza este adeseori produsa de ficatul gras, alcoolism, infectii ale ficatului si boli autoimune.


In 2016 a fost publicat un articol in Alimentary Pharmacology and Therapeutics in care cercetatorii ne anunta ca consumul a doua cafele zilnic reduce riscul aparitiei cirozei la nivelul ficatului.


Cofeina din cafea este metabolizata in paraxantina, substanta care impiedica dezvoltarea tesutului conjunctiv la nivelul ficatului.


Cafeaua si Hepatita C:


Nu exista nici un vaccin pentru virusul Hepatitei C, dar diferite studii publicate in 2011 in Journal of Hepatology, demonstreaza ca consumul a doua cafele pe zi(408 mg) reduc activitatea acestui virus.


Cafeaua si Ficatul gras la non alcoolici:


In cazul in care aveti un ficat gras desi nu sunteti o persoana care consuma alcool, puteti combate aceasta problema cu cafea.


Teste facute in 2011 pe 137 de pacienti bolnavi de ficat gras au demonstrat ca aceasta boala poate fi combatuta cu consumul a doua cafele zilnic, 108 pacienti vindecandu-se de aceasta boala.


Iata si alte efecte benefice ale consumului MODERAT de cafea:

  • arde grasimile si ajuta la pierderea kilogramelor in exces
  • ajuta la o mai buna concentrare
  • scade riscul de cancer rectal
  • lupta impotriva depresiei
  • protejeaza impotriva diabetului de tip 2
  • scade sansa de a dezvolta cancer de piele
  • reduce riscul de a dezvolta scleroza multipla

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu ca si vizitator

0
terms and condition.
  • Momentan nu sunt comentarii

Stickies

  • Momentan nu sunt comentarii

Lovies

  • Momentan nu sunt comentarii

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: