vegis.ro%20

Beneficiile consumului de iod natural in lupta cu cancerul, tiroida, obezitatea, hipotiroidia

Beneficiile consumului de iod natural in lupta cu cancerul tiroida obezitatea hipotiroidiaIodul natural se gaseste in organism intr-o cantitate de 1.5 grame. Aceasta cantitate de iod ajuta la coordonarea a zeci de procese chimice din organism. Fara iod organismul nu poate exista, creierul nu se poate dezvolta intelectual; corpul nu ar putea asimila zaharurile, grasimile si proteinele fara acest iod.

Inca nu se stiu foarte multe despre iod, fiind inca un mister pentru cercetatori, dar este stiut faptul ca iodul joaca un rol crucial in dezvoltarea sistemului nervos in copilarie, ajuta la auto-distrugerea celulelor maligne si nu in ultimul rand ajuta in lupta impotriva microbilor.

Ce se intampla cand avem deficit de iod:

Hipotiroidismul este o boala care afecteaza in prezent circa 4% dintre adulti, cei afectati de hipotiroidism prezentand simptome de oboseala extrema, depresie, stari de frig, temperatura scazuta a corpului.

La femeile adulte lispa iodului in organism duce la ciclurile anovulatorii şi infer­tilitatea.

Copii sunt afectati pe plan intelectual , facandu-i sa memoreze mult mai greu, coordonare motorie deficitara, etc.

Mai nou se crede ca deficitul de iod din organism duce la aparitia cancerului de prostata, cancerului mamar, de col uterin si ovarian.

Doza zilnica de iod recomandata este la barbati de 190 de mg si la femei de 210 mg. In Romania toata sarea este obligatoriu iodata, deci teoretic toti cei care mananca sarat nu ar trebui sa prezinte simptome de deficit de iod.

Exista totusi diferente intre iodul natural obtinut din alimente precum fructe, legume, alge si iodul de sinteza obtinut in mod artificial in laboratoare.

Cele mai bune surse de iod natural sunt:

-produsele lactate (laptele proaspăt, iaurtul),

-ceapa şi ustu­roiul verde,

-fasolea boabe, fasolea verde,

-ouăle fierte,

-sarea naturală de Himalaya,

-tonul,

-cartofii copţi.

- bananele,

-căp­şunile,

-prunele (mai ales cele uscate),

-merişorul.

Iodul de sinteza este destul de controversat in prezent deoarece sarea iodată are o toxicitate ridicată, deoarece, pe lângă substanţa anorganică numită iodură de pota­siu, ea mai conţine doi stabilizatori, cel puţin con­tro­versaţi: E 535, adică ferocia­nura de sodiu, şi E 536, adică ferocianura de potasiu. Acest amalgam de substanţe din sarea iodată este acuzat că ar fi res­pon­sabil de creş­terea incidenţei ti­roiditei autoimune, a nodulilor şi a can­cerului la san, cancerului tiroidian, a aler­giilor.

Exista pe piata si capsule cu iod natural extrase din algele marine, alga Kelp fiind cea mai bogata in acest iod natural atat de benefic organismului.

Importanta consumului de iod natural:

O contitate de 150-200 mg de iod natural administrat zilnic, intensifica metabolismul, creste temperatura corpului, intareste sistemul osos si reda tonusul fizic.

Tiroida este direct dependenta de acest iod pentru a produce cei doi hormoni ai sai tiroxina şi triiodo­tirona, care coordoneaza zeci de procese in organism.

Parintii care aleg sa nu foloseasca sarea iodata in alimentatia copiilor ar trebui sa foloseasca Iodul extras din alge care ajuta in procesele cognitive precum memorarea, deducţia sau corelarea.

De asemeni, iodul natural ajuta şi la dezvoltarea normală şi sănă­toasă a oaselor şi danturii copiilor. Nu in ultimul rand, iodul natural este important în dezvoltarea şi men­ţinerea capacităţii naturale de apărare a organis­mului în faţa infecţiilor.

Iodul natural este ideal in lupta tumorilor maligne. Iodul practic declanseaza procesul de apoptoza, un program de auto distrugere a celulelor canceroase, lasand in pace celulele sanatoase.

Excesul de iod:

De regula organismul elimina excesul de iod natural, dar nu si pe cel de sinteza. Probleme apar cand este combinat iodul natural cu cel de sinteza in exces rezultand astfel hipertiroidia, noduli tiroidieni si şi tiroidită autoimună.

Recomandat ar fi sa folosit sare ne-iodata din magazinele naturiste , sa folositi surse naturale de iod precum alge sau capsule naturale de iod.

Iod Organic 60cps HYPERICUM

capsule iod organic bio plafar pret

 

 1a1 pret plafar

 

Compozitie:
Extract 100 % natural din: ou integral (Vitovo), extract de Laminaria japonica, maltodextrina.

Proprietati:
- corector al necesarului de iod în organism
 -reglator al sintezei hormonilor tiroidieni
- antioxidant
- detoxifiant
- stimulent al arderilor substanţelor lipidice şi glucidice pentru producerea de energie necesară funcţionării optime a organismului.

Mod de utilizare:
Pentru adulţi, doza recomandată este de 1-2 capsule de 3 ori pe zi.
Pentru copii de peste 6 ani şi femei însărcinate, doza recomandată este de 1-3 capsule pe zi.
Se administrează în cure de 4 săptămâni, pauză de 20 zile şi cura se poate repeta.

Contraindicaţii: hipertiroidism

Recomandat in prevenirea apariţiei deficitului de iod din organism.

Adjuvant în: disfuncţii tiroidiene la adulţi (hipotiroidie, hipertrofia glandei tiroide -guşă endemică), hipotiroidia juvenilă cu tulburări de creştere (cu afectarea capacităţii de mişcare, a vorbirii şi a auzului, dezvoltare fizică şi mentală deficitară), tulburări metabolice ale biosintezei hormonilor tiroidieni, tulburări de fertilitate; pentru scăderea în greutate a persoanelor supraponderale; pentru îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale (gândirea, memoria, atenţia, coordonarea); femeilor însărcinate, mai ales în primul trimestru de sarcină şi celor care alăptează; pentru eliminarea metalelor grele toxice (mercur, plumb, cadmiu, stronţiu) ingerate odată cu alimentele şi cu apa sau inhalate din aerul poluat.

Afectiuni: Antioxidant | afectiuni ale tiroidei

 

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: