vegis.ro%20

Floricele de porumb : Beneficii pentru sanatate

Floricele de porumb Beneficii pentru sanatateFoarte multa lume se intreaba daca consumul de floricele de porumb este sanatos sau nu. Floricelele de porumb contin de doua ori mai multi antioxidanti decat fructele, deci da, este foarte sanatos sa consumam floricele de porumb, dar nu oricum. Este de preferat sa nu le cumparati din magazin pe cele gata ambalate si cu diverse tipuri de topinguri pentru ca au mult mai multe calorii nesanatoase care nu-si au rostul.

Ideal ar fi sa va cumparati boabele de porumb si sa le preparati chiar dumneavoastra intr-un ceaun cu putin ulei sau unt si sare sau puteti sa le preparati cu ajutorul aparatelor pentru floricele cu aer cald. Cu cat cantitatea de ulei este mai mica, cu atat portia de floricele de porumb va fi mai putin saraca in calorii.

Floricelele de porumb contin multe fibre care stimuleaza tranzitul intestinal. In plus, consumul regulat de floricele de porumb previne aparitia cancerului si a bolilor cardiovasculare, datorita polifenolilor (antioxidanti puternici) din compozitia boabelor de porumb.

Floricelele de porumb pot regla nivelul zaharului din sange si al colesterolului prevenind imbatranirea prematura, osteoporoza, cancerul , fiind in acelasi timp foarte bun si pentru diabetici.

Pe langa acesti polifenoli, floricelele de porumb contin Complexul de vitamina B, magneziu, mangan si fibre. Intr-un cuvant, floricelele de porumb pot fi o gustare foarte sanatoasa cu putine calorii. O cana de floricele de porumb, preparat la masina cu aer cald are doar 30 de calorii.

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: