vegis.ro%20

L-Glutamine 100Cpr

l-glutamineL-Glutamine 100Cpr

1a1 pret plafar

Glutamina, aminoacid semiesential,  poate fi sintetizata de organism dar, in perioade de stres, traume, efort fizic si intelectual este necesar aportul din exterior. Este prezenta in fiecare celula a organismului uman. In cantitatea cea mai mare se afla in muschi, sange, fluidul cerebro-spinal, plamani si in tractul digestiv.

-functionarea normala a sistemului nervos prin furnizarea energiei primare a creierului (aminoacid care traverseaza bariera hematoencefalica, fiind considerat carburantul creierului prin imbunatatirea sintezei):


-acetilcolinei - neurotransmitator excitator implicat in controlul central al reglarii neuro-endocrine a somnului, ivatarii si a memoriei
-acidului gama aminobutiric (GABA) neurotransmitator relaxant
-protejarea neuronului de toxicitatea glutamatului si a amoniacului in exces
-mentinerea structurii si functionarii normale a sistemului digestiv, reducerea permeabilitatii intestinale prin mentinerea integritatii mucoasei intestinale (glutamina este sursa de energie pentru enterocite si colonocite)
-echilibrarea pH-ului organismului prin efect alcalinizant
-echilibrarea sistemului imunitar
-refacerea organismului in stari de convalescenta si efort muscular intens (prin efect anabolizant: favorizeaza sinteza de proteine si glicogen in ficat)
-prevenirea hipoglicemiei (in ficat se transforma usor in glucoza cand nivelul sanguin al acesteia scade)
-recuperarea in sevraj alcoolic
-reducerea toxicitatii digestive a chimioterapiei (tulburari de tranzit, leziuni ale mucoasei bucale)

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: