vegis.ro%20

Dieta fara gluten, benefica pentru diabetici si nu numai

dieta-fara-glutenDieta fara gluten este o dieta echilibrata. O dieta fara gluten este critica pentru persoanele cu boala celiaca, în care ingestia de gluten declanșează un atac autoimun al mucoasei intestinale, cauzand probleme gastrointestinale. O dieta fara gluten poate ușura o serie de boli, inclusiv probleme digestive, eczeme, oboseala cronica, dureri de cap, infertilitate, ADHD , autism, depresie, inflamatii cronice, boli tiroidiene, cresterea in greutate si diabet.
Glutenul, o proteina care se gaseste in grau, cereale, orz și derivații lor, este nou venita în raport cu dieta omului. Ca urmare, unii oameni încă nu s-au adaptat la digestia substanței, care poate provoca disconfort fizic și emoțional substanțial.


Cum functioneaza Dieta fără gluten?
În primul rând, pentru a afla dacă aveți boala celiaca, puteti face un test de sânge, deși o biopsie din intestinul subțire este considerată cea mai concludentă. Testele de sange si o proba de scaun poate ajuta, de asemenea la determinarea sensibilitatii la gluten.
Veti fi nevoiti sa invatati toate produsele care contin gluten pentru a le putea evita. Cititi cu atentie etichetele produselor.
Poate preveni sau controla diabetul?
Dieta fara gluten poate ajuta cu ambele. Cu toate acestea, diabeticii ar trebui să fie atenti pentru a evita alimentele procesate fără gluten, pentru ca multe sunt foarte calorice și au un indice glicemic ridicat. Aproximativ 10 la suta din persoanele cu diabet zaharat de tip 1, au de asemenea, boala celiaca.
Unul dintre cei mai cunoscuti carbohidratii pe care il consumam este grâul, care conține, de asemenea, gluten. Eliminarea grâului, prin urmare, poate duce la scaderea substanțială a carbohidratilor. Și tăierea carbohidratilor, pe care corpul ii transforma ușor in zahăr, poate ajuta diabeticii la a gestiona nivelurile lor de zahar din sange.
Există riscuri pentru sănătate?
Tăierea unui element major din alimentatie poate duce la deficiente de nutritie, asa ca este important ca oamenii care elimina glutenul din dieta lor sa obțina fibre  si alti nutrienti importanti din alte surse și sa  inlocuiasca glutenul cu alimente sănătoase.
Dieta fara gluten este doar un model de alimentatie, dar asta nu înseamnă că nu trebuie sa mai facem exercitii fizice. Fiind activi fizic scade riscul de boli de inima  si diabet , ajută la menținerea sau scaderea greutății si creste nivelul de energie. 30 de minute de sport la intensitate moderata sunt ideale pentru ca aceasta dieta echilibrata sa-si spuna "cuvantul".

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: