vegis.ro%20

Dieta Atkins-beneficii,principii si sfaturi

dieta-atkins-menuCum functioneaza dieta Atkins?

Treci prin patru "faze" incepand cu foarte puțini carbohidrati si consumi progresiv tot mai mult până cand ajungi la greutatea dorita. Pastrarea carbohidratilor sub control nu este la fel de simplu precum a spune NU zaharului și cartofilor la cuptor. Veți pastra listele de alimente acceptabile la îndemana și veti perfectiona abilitatile dumneavoastra aritmetice. In faza 1, de exemplu, ai permis 20 de grame pe zi de "carbohidrati net" , 12 pana la 15 dintre ei de la "legume de baza"  bogate in fibre.

Dar, cat despre grasime, nu trebuie nici macar sa o taiati de pe friptura.

Vei slabi?

Atkins și alte diete sarace in carbohidrati au fost studiate mai mult decat multe alte abordari, și Atkins pare sa aiba un success moderat, mai ales în primele saptamani. Asta e doar o parte din poveste.

O mare parte din pierderea initiala este de apa, spun expertii, din cauza efectului diuretic al dietei. Asta e valabil si pentru multe alte diete si acesta este unul dintre motivele pentru care cercetatorii nu judeca dietele bazandu-se pe primele saptamani. În studiile de dieta, pe termen lung inseamna a începe de la o perioada de doi ani.

Are beneficii cardiovasculare?

Cateva studii mici, scurte sugereaza ca Atkins creste nivelul colesterolului HDL si scade tensiunea arteriala, reducand riscul de atac de cord si accident vascular cerebral. Dar multe dintre aceste studii au fost mici si pe termen scurt, si o parte din constatarile pozitive nu au adus atatea dovezi pentru a fi demne de încredere. Si toata aceasta grasime nu face decat sa îngrijoreze expertii.

Poate preveni sau controla diabetul?

Nu exista dovezi care sa sugereze ca Dieta Atkins aduce beneficii in domeniul asta.

Exista riscuri pentru sanatate?

Nu sunt indicii de riscuri grave pe termen scurt. Efectele secundare raportate sunt în general minore. Acestea includ slabiciune, greata, ameteli, constipatie, iritabilitate, si respiratia urat mirositoare.

Atkins nu a fost studiata mai mult de doi ani, astfel ca riscurile pe termen lung sunt incerte. Cei mai multi experti considera ca dietele bogate in grasimi saturate cresc semnificativ riscul de boli de inima si evenimente cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord si accidentul vascular cerebral.

Akins afirma ca restrictia carbohidratilor schimba modul in care organismul proceseaza grasimea în dieta. Aceasta dieta seamana oarecum in faza de inceput cu dieta keto.

Retineti ca Atkins nu este o dieta sigura pentru toata lumea: Femeile gravide ar trebui sa treaca direct la etapa 4 de intretinere. Adolescentii si diabetici pe medicamentatie pentru a controla zaharul din sange ar trebui sa se consulte cu medicii lor.ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: