vegis.ro%20

Laptisorul de matca, beneficii, efecte secundare, dozare

laptisorul-de-matca-beneficiiLaptisorul de matca este o secretie laptoasa produsă de albinele lucrătoare. Numele acestui produs vine de la faptul că albinele il utilizează pentru dezvoltarea și cresterea reginelor. Unii oameni folosesc lăptișorul de matcă ca medicament. A nu se confunda lăptișorul de matcă cu polenul de albine sau veninul de albine. Laptisorul de matca este folosit pentru astm , febra fanului, ficat , pancreatită , insomnie, sindrom premenstrual (PMS), ulcer la stomac, rinichi , osoase fracturate , simptome de menopauza , boli de piele și colesterol ridicat. Este de asemenea folosit ca un tonic general pentru sănătate, pentru combaterea efectelor îmbătrânirii, precum și pentru stimularea sistemului imunitar. Unii oameni aplica lăptișor de matcă direct pe piele ca un tonic sau pe scalp pentru a incuraja cresterea parului.


Cum functioneaza?


Există foarte puține informații științifice disponibile cu privire la efectele laptisorului de matca asupra oamenilor. La animale, lăptișorul de matcă pare a avea o oarecare activitate împotriva tumorilor și rigidizarii arterelor


Laptisorul de matca este folosit pentru:


Nivel ridicat de colesterol. Cercetari preliminare sugereaza ca lăptișorul de matcă ar putea reduce nivelul de colesterol la persoanele cu nivel ridicat de colesterol.


Simptomele de menopauza. Unele cercetari foarte recente arata ca a lua un anumit produs care contine laptisor de matca, plus polen de flori (Melbrosia) timp de 12 saptamani ar putea ajuta la reducerea simptomelor de menopauza.


Sindromul premenstrual (PMS). Unele studii arata ca un produs specific (Femal, Natumin Pharma) pare a reduce anumite simptome ale sindromului premenstrual incluzand iritabilitatea, cresterea in greutate. Fiecare comprimat din acest produs conține 6 mg laptisorul de matca, 36 mg de extract de polen de albine.


Astm. (cu precautie)
Febra fanului.
Boli de ficat.
Pancreatită.
Tulburări de somn (insomnie).
Ulcerului gastric.
Boli de rinichi.
Fracturi osoase.
Afectiuni ale pielii.
Chelie.
Stimularea imunitatii.


Efecte adverse:


Laptisorul de matca este probabil in regula pentru majoritatea oamenilor atunci când este utilizat pe termen scurt. Acesta poate provoca reacții alergice grave, umflarea gâtului și chiar moarte.

Rareori, ar putea provoca sangerari ale colonului, insotita de dureri de stomac și diaree sângeroasa. Nu există suficiente informații pentru a ști dacă lăptișor de matcă este sigur atunci când este aplicat direct pe piele. Acesta provoaca inflamarea și erupții alergice cutanate atunci când este aplicat direct pe scalp.


Precauții și atenționări speciale:


Nu utilizați lăptișor de matcă, dacă aveți alergii in special la polen. Acesta ar putea provoca unele reacții grave, chiar moartea. Piele inflamate ( dermatită ): Laptisorul de matca ar putea face si mai rau dermatitei.


Dozarea:


Doza corespunzătoare de lăptișor de matcă depinde de mai mulți factori cum ar fi vârsta utilizatorului, sănătatea și mai multe alte condiții. În acest moment nu există informații științifice suficiente pentru a determina un număr corespunzător de doze de laptisor de matca.

Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe etichetele produselor si consultati farmacistul sau medicul înainte de a-l utiliza.

Puteti gasi aici toata gama de produse care contin Laptisor de matca pur, Produse cosmetice antirid cu laptisor de matca, Emulsie cu laptisor de matca, Miere cu laptisor de matca, Sampon regenerant si fortifiant cu laptisor de matca, Sapun lichid cu arnica si laptisor de matca toate de la Vegis.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: