vegis.ro%20

Beneficiile si proprietatile Ginsengului American pentru sanatate

beneficiile-ginsengului-americanCa și alte forme de ginseng (cum ar fi ginseng coreean sau Panax ginseng), ginsengul american(Panax quinquefolius) lupta impotriva oboselii. Cu toate acestea, dovezile majore ale beneficiilor pentru sanatate  ale ginsengului american sunt destul de limitate. Sa aruncam o privire la unele concluzii cheie cu privire la beneficiile ginsengului american pentru sanatate:


1. Diabetul. Ginsengul American poate ajuta la reglarea zaharului din sange, potrivit unui studiu din 2000 publicat in Archives of Internal Medicine. Intr-un mic experiment care implica noua pacienti cu diabet zaharat și 10 persoane fara diabet zaharat, cercetatorii au descoperit ca administrarea de suplimente de ginseng american inainte de a manca au contribuit la menținerea nivelurilor post-masa de zahar din sange in valori normale. Mentinerea nivelurilor normale ale glicemiei este importanta atat pentru prevenirea cat și pentru gestionarea diabetului zaharat. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca exista o lipsa de studii mai mari de testare a efectelor ginsengului american asupra zaharului din sânge.
2. Raceala. Ginsengul American  poate oferi beneficii de combatere a racelii, sugereaza un studiu de la Canadian Medical Association Journal din 2005. Pentru acest studiu, cercetatorii au recomandat unui numar de 323 de adulti sa ia doua capsule de ginseng american, fie un placebo, in fiecare zi, timp de patru luni. Rezultatele studiului au aratat ca membrii grupului de ginseng american au avut mai putine raceli pe parcursul sezonului rece. Când totusi au racit, cei care au primit ginseng american au avut simptome mai putin severe si de durata mai scurta (comparativ cu cei care au primit placebo).
3. Oboseala. Intr-un studiu din 2010 de la Supportive Care in Cancer (Sustinerea Celor Cu Cancer), pacientii cu cancer care au luat suplimente de ginseng american zilnic, timp de opt saptamani au aratat imbunatatiri mai mari in vitalitate (comparativ cu cei care au luat placebo). Alte studii sugereaza ca ginsengul american ar putea lupta cu oboseala mentala in timpul activitatii mentale prelungite (cum ar fi un test sau un examen).
Este ginsengul american sigur pentru sanatate?

Folosirea ginsengului american poate duce la o serie de efecte secundare cum ar fi:

  • insomnie.
  • nervozitate.
  • ritm cardiac rapid.
  • dureri de cap.

In plus, ginsengul american poate produce efecte nocive atunci când este combinat cu anumite medicamente (cum ar fi diluanti de sange si medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute) asa ca cel mai bine este sa consultati un medic daca sunteti sub tratament si vreti sa luati acest supliment.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: