vegis.ro%20

Ginkgo Biloba beneficiile pentru sanatate, Utilizare, Efecte secundare

Ginkgo-beneficii-proprietatiGinkgo este una dintre cele mai vechi specii de arbori. Extractul din frunze de Ginkgo este folosit ca medicament in America de Nord, unde este una dintre cele mai populare plante medicinale, precum si in multe alte tari din intreaga lume. In medicina traditionala chineza, se folosesc semintele copacului ginkgo.

De ce oamenii utilizeaza Ginkgo?

Pentru a imbunatati memoria, boala Alzheimer Tinitus, boala arteriala periferica, degenerare musculara, glaucom, boala Alzheimer, disfunctie erectila si disfunctie sexuala la femei, pentru a imbunatati circulatia sangelui. Frunzele de Ginkgo contin compusi care ajuta la imbunatatirea tonusului muscular in peretii vaselor de sange. Poate imbunatati fluxul de sange.

Folosirea de Ginkgo are efecte secundare asupra organismului?

Constituenti din frunze de Ginkgo pot afecta coagularea sangelui, deci extracte din frunze de Ginkgo nu ar trebui sa fie utilizate de catre persoanele cu tulburari de sangerare. Persoanele cu epilepsie (sau oricine cu un istoric de convulsii), ar trebui sa evite ginkgo, deoarece poate creste frecventa convulsiilor. Ginkgo pot afecta nivelul de zahar din sange, astfel incat persoanele cu diabet zaharat ar trebui sa utilizeze numai sub supravegherea unui doctor. Siguranta folosirii ginkgo la femeile gravide sau care alapteaza si copii nu este inca cunoscuta.

Care sunt efectele secundare ale Ginkgo?

Efectele secundare ale frunzelor de ginkgo includ sangerarile excesive. Rar, convulsii au fost raportate la persoanele care folosesc fie frunzele de Ginkgo sau semintele.

Alte reactii adverse includ:

 • probleme digestive.
 • dureri de cap.
 • reactii alergice cutanate.
 • senzatie de slabiciune a muschiilor.

Oamenii nu ar trebui sa consume seminte ginkgo proaspete.

Semintele prajite Ginkgo pot provoca:

 • diaree.
 • greata.
 • indigestie.
 • varsaturi.
 • reactii alergice cutanate.

Efectele secundare ale semintelor ginkgo proaspete

 • dificultate in respiratie.
 • convulsii.
 • pierderea cunostintei si moarte.

Posibilele interactiuni medicamentoase:

Ginkgo poate creste efectul de subtierea a sangelui (medicamente antiagregante plachetare sau anti-coagulare ), cum ar fi clopidogrel, ticlopidina (Ticlid), warfarina (Coumadin), heparina, si aspirina, care pot duce la sangerare necontrolata sau hemoragie. Anumite plante, cum ar fi danshen, gheara diavolului, Eleuthero, usturoi, ghimbir, castan salbatic, papaina, trifoi rosu, si Saw Palmetto, poate creste riscul de sangerare daca este combinata cu ginkgo.

Ginkgo interfereaza cu metabolismul medicamentelor procesate de catre o enzima numita CYP3A4. Adresati-va medicului dumneavoastra pentru a verifica daca luati medicamente de acest tip.

Ginkgo poate creste riscul de convulsii daca este combinat cu alte medicamente sau plante aromatice, care fac acelasi lucru, cum ar fi antidepresivele, bupropion (Wellbutrin, Zyban), anumite antibiotice cum ar fi penicilina si cefalosporine, Corticosteroizii, fentanil (Actiq, Duragesic), teofilina, metilfenidatul (de exemplu, Concerta, Ritalin), medicamente care ataca sistemul imunitar, cum ar fi azatioprina si ciclosporina, limba mielului, luminita de seara, si wormwood.

Ginkgo nu ar trebui sa fie utilizat cu ciclosporina medicamentoasa (folosita pentru suprimarea sistemului imunitar), deoarece s-a descoperit ca reduce efectul medicamentului .

Teoretic, ginkgo poate avea acelasi efect si cu alte medicatii care ataca imunitatea, poate interactiona cu insulina si alte medicamente pentru diabet, cum ar fi metformin (Glucophage), gliburida (Glynase), glimepirida (Amaryl), si glipizida (GLUCOTROL XL). Acesta nu ar trebui sa fie utilizat cu medicamente care previn convulsiile. Au existat unele cazuri de hipertensiune arteriala la persoanele care au luat ginkgo si diuretice tiazidice, cum ar fi clorotiazida, clortalidona, hidroclorotiazida, metolazona, si politiazida.

 

Gingko Biloba extra 60mg - 90cps Rotta Natura

ginkgo-biloba1acontact

Extractul de Ginkgo biloba contine un complex de substante cu efecte recunoscute pentru calitatile exceptionale de activare a circulatiei. Continutul inalt calitativ de Ginkgo biloba asigura integritatea peretilor vasculari datorita actiunii protectoare si de stabilizare a membranelor celulare de la acest nivel. Ginkgo biloba reduce permeabilitatea vasculara, mentine elasticitatea venelor si are o actiune antioxidanta de reducere a radicalilor liberi. Este indicat pentru sporirea memoriei si cresterea vigilentei intrucat activeaza circulatia la nivel cerebral.
Efecte: sustine circulatia cerebrala si periferica atat la nivelul microcirculatiei cat si al macrocirculatiei, sustine o buna oxigenare si nutritie a celulei nervoase, ajuta la mentinerea tensiunii arteriale la un nivel normal, sustine memoria, efortul intelectual si capacitatea de concentrare, mentine integritatea venelor la nivel hemoroidal, sustinere circulatiei periferice ajuta la inlaturarea senzatiei de maini si picioare reci.
Recomandat: in circulatia deficitara, in cazul dificultatilor de concentrare, in tulburari de memorie, pentru reducerea acufenelor, in afectiuni cardiace.
Administrare: 1 capsula pe zi cu 20-30 de minute inainte de mese.

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: