vegis.ro%20

Guarana, Paullinia cupana, cacao braziliana, beneficii asupra organismului

guarana-salbatica-efecte1Guarana (pronuntat GWA-ra-NAH) este un arbust nativ din Venezuela si nordul Braziliei din jungla amazoniana. Fructele de guarana sunt mici, de culoare rosu aprins, si contin seminte negre Guarana bogate in cofeina si contin pana la 4-8% cofeina, mai mult decat boabele de cafea, care contin aproximativ 1-2,5% cafeina. Semintele de guarana sunt, de asemenea, bogate in taninuri si alcaloizi xantinici teofilina si teobromina.

 

De ce utilizeaza oamenii Guarana?

Guaraná este cunoscuta ca un stimulent care creste vigilenta mentala, combate oboseala, si creste rezistenta fizica. Bauturile si sucurile de guarana sunt populare in Brazilia (in cazul in care guarana este considerat a fi un tonic de sanatate), aproape la fel de populare ca si sucurile pe baza de cola.

Bauturi carbogazoase dulci de guarana includ branduri populare ca Guaraná Antarctica, Guaraná Brahma, si Kuat (de la Coca-Cola). In America de Nord, guarana a devenit recent un ingredient popular in bauturile energizante si ceaiuri. Guarana este una dintre cele mai bogate surse de cofeina, care contine pana la de trei ori cantitatea de cofeina din cafea. Spre deosebire de cafea, cantitatea de cafeina nu trebuie sa fie trecuta in plus fata de lista de ingrediente. Pe langa proprietatile sale stimulante, guarana este, de asemenea, un ingredient de baza pentru pastilele pentru slabit pe baza de plante. Unele dovezi indica faptul ca guarana poate suprima pofta de mancare si creste arderea grasimilor.

Beneficiile consumului de Guarana:

Un studiu pe animale a examinat efectul de 14 zile de la consumul de guarana asupra metabolismului lipidic la sobolanii sedentari si activi si a constatat ca arderea grasimilor se datoreaza continutului de cafeina. Extractele de guarana decafeinizate nu au avut niciun efect asupra metabolismului lipidic.

Un jurnal de la un studiu Psihofarmaceutic a constatat ca dozele de guarana imbunatatesc memoria, starea de spirit si de vigilenta la doze mici (37,5 mg, 75 mg) vs mai mari (150 mg, 300 mg). Cu toate acestea, un alt studiu a analizat utilizarea pe termen lung a guaranei, cafeina, sau placebo, pe 45 de persoane in varsta. Nu au existat efecte semnificative .

Este sigur consumul de guarana?


Guarana nu ar trebui sa fie utilizata de catre persoane care sunt sensibile la cafeina sau xantine. Persoanele cu boli de inima, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, epilepsie, tiroida hiperactiva, anxietate, insomnie, boli de rinichi ar trebui sa foloseasca guarana sub supravegherea medicului lor.

Siguranta folosirii guarana la femeile gravide sau care alapteaza nu a fost stabilita. Din moment ce multi medici recomanda limitarea cofeinei in timpul sarcinii si alaptarii, guarana ar trebui sa fie evitata, deoarece continutul de cafeina difera de la produs la produs si nu este posibil pentru consumatori sa estimeze cu exactitate cat de multa cofeina consuma cu guarana.

Guarana nu ar trebui sa fie luata cu orice produse ce contin Ephedra. Efecte adverse grave au fost raportate cu aceasta combinatie. Aceasta poate creste riscul de accident vascular cerebral, hemoragie, infarct miocardic, si moarte subita si a fost asociata cu cresterea frecventei cardiace, tensiunii arteriale, precum si modificari potential daunatoare in nivelurile de glucoza si potasiu.

Un raport publicat in Jurnalul de Farmacie pe baza de plante a descris cazul unei anomalii a ritmului cardiac numita contractie ventriculara prematura asociata cu doua suplimente pe baza de plante care ambele continuteau doze mari de guarana.

Simptomele imediate includ dificultate la urinare, varsaturi si crampe abdominale si spasme. Daca banuiti un supradozaj de guarana, solicitati imediat asistenta medicala.

Guarana 60 capsule

guarana-capsule

1a1 pret plafar

 

Stimuleaza metabolismul, in special arderile la nivelul tesutului adipos, ajutand la remodelarea siluetetei.
Continutul ridicat de cofeina duce la mentinerea atentiei, agilitatii.

 

Datorita continutului ridicat in guaranina (compus asemanator ca structura si proprietati cu cafeina din cafea) guarana stimuleaza metabolismul celular, in special arderile la nivelul tesutului adipos.
De asemenea, determina eliberarea catecolaminelor.
Tonic neuronal, ce imbunatateste tonusul psihic, mareste capacitatea de atentie si contribuie la cresterea rezistentei fata de stresul cotidian.

 

Produsul este de ajutor in cadrul programelor de remodelare corporala, in stari de astenie fizica si psihica.

 

Administrare: 1cps x 3/zi, dupa mese, cu un pahar de apa Pi sau apa plata, pe o perioada de 1-3 luni.

 

A nu se consuma mai tarziu de ora 17:00.
A se consuma cu precautie de catre persoanele cu hipertensiune!

 

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: