vegis.ro%20

Licorice sau Lemn dulce, Beneficiile si Proprietatile lui pentru sanatate

licorice-beneficii-sanatateLicorice cunoscut ca si lemn dulce este un condiment popular care nu numai ca actioneaza ca un agent de aromatizare, dar este folosit si in tratamente multumita proprietatiilor sale medicale. Licorice a fost folosit inca din antichitate in medicina indiana Ayurveda si cea chinezeasca. Aceasta planta medicinala are multe beneficii pentru sanatate, este foarte buna pentru tratarea infectiilor in gat, durerilor de piept, intareste oasele si muschii, pentru probleme de ficat, bronsita, ulcerul gurii, pierderea parului etc.

Proprietatiile medicinale ale plantei Licorice sunt date de prezenta fitochimicalelor puternice ca flavonoide, chalcones, saponine si xenoestrogeni.

Glycyrrhizin ( saruri din acizi de glycyrrhizic) este un saponin puternic gasit in radacinile de Licorice care gustul dulce( de 50 de ori mai dulce decat zaharul).

Liquiritin, licoflavonol, liquiritigenin etc, sunt cele mai cunoscute chalcone care ofera culoarea galbuie, iar aroma vine de la anethole.

Iata cele mai importante beneficii pentru sanatate ale consumului de Licorice (lemn dulce):

1. Activitatea anti-microbiana. Radacinile de licorice sunt foarte bune in protectia impotriva virusilor, bacteriilor si parazitilor multumita prezentei Glycyrrhizin care blocheaza cresterea microbiilor. Extractul de radacina are puterea de a controla malaria(din cercetari preliminare), influenteaza si ajuta si la tratarea herpesului care ar duce la o supresie a virusului.

2. Activitate anti-inflamatorie. Licorice are activitate puternica anti-inflamatorie si anti alergica si poate fi folosit pentru tratarea inflamatiilor cronice precum problemele reumatice si artrita, bolilor de piele si bolilor autoimune. Este folosit si pentru tratarea bolilor imflamatorii la ochi si pentru tratarea conjunctivitei cu ajutorul glycyrrhizin care contraataca efectele negative cauzate de cortisol.

3. Creste imunitatea. Extractele din radacina de licorice ajuta la cresterea productiei de limfocite si macrofage care ajuta la protectia impotriva atacurilor microbilor. Ajuta si la tratarea alergiilor cauzate de imunitate slaba si la complicatiile autoimune.

4. Cresterea memoriei. Radacinile de licorice au un efect pozitiv asupra glandei adrenale, ajutand indirect si creierul. Nu numai ca scade efectele amneziei si sporeste puterea de memorare, dar proprietatiile sale antioxidante (datorita flavonoidelor) ofera un scut celulelor creierului.

5. Activitate anti ulcer. Activitatiile antioxidante si anti-inflamatorii ale plantei licorice il fac cea mai buna planta medicala pentru tratarea ulcerului la stomac, intestin si gura. Compusul Carbenoxolona sintetizat din glycyrrhizin joaca un rol in tratarea ulcerului din gura si cel gastric impreuna cu reducerea secretiilor gastrice si creste producerea de mucus intestinal.

6. Protectia ficatului. Licorice este cel mai cunoscut remediu pentru protectia ficatului. Proprietatiile sale antioxidante sunt cheia protectiei impotriva atacurilor radicalilor liberi asupra ficatului si a toxinelor deasemenea. Aceasta planta poate proteja ficatul impotriva toxicitatii dicofenacului si impotriva atacurilor aduse ficatului.

7. Ajutor pentru sistemul digestiv. Radacinile de licorice sunt folosite si pentru tratarea problemelor stomacului si problemelor digestive cu ajutorul glycyurrhizin si compusului sau carbeonoxolona. Este un remediu antic pentru constipatie, aciditate gastrica, arsuri la inima, discomfort la stomac, imflamatii ale sistemului digestiv si impotriva refluxului gastroesofagial. Este un laxativ usor si joaca un rol important in tratara problemelor la stomac si tusei alergice si mentine nivelul pHului in limite normale.

8. Reglarea hormonala. Compusii fitoestrogenici prezenti in planta Licorice trateaza problemele hormonale la femei, simptome de menopauza precum oboseala, bufeurile si schimbari ale temperamentului. Pudra de licorice actioneaza ca un medicamnet natural pentru tratarea femeilor care vor sa isi regleze hormonii corpului si secretia de lapte.

9. Reglarea colesterolului. Cercetatorii au demonstrat ca radacinile de licorice ajuta la controlul nivelului de colesterol. Proprietaiile antioxidante ale plantei licorice are grija de sangele capilar reducand imflamatiile si ajuta la prevenirea formarii placii arteriale.

Alte efecte benefice:

Radacinile de licorice trateaza:

  • depresiile.
  • diabetul.
  • problemele tractului respirator precum gatul imflamat(vocea ingrosata), raceala si tusea

Este un remediu si pentru cancer, un afrodisiac si un agent analgezic.

 

Licorice (Lemn dulce) 450mg 100 capsule Nature's Way

licorice-plafar-pret

1a1 pret plafar

-cresterea capacitatii de rezistenta a organismului la stres (efect adaptogen):
-ajuta la cresterea cantitatii de cortizol circulant: reduce descompunerea sau metabolizarea hepatica a cortizolului
-reducerea manifestarior postmenopauzei si tulburarilor menstruale:
-moduleaza selectiv receptorii de estrogeni (efect similar estrogenic)
-ajuta la reducerea nivelului testosteronului: stimuleaza conversia testosteronului in estrogeni
-reducerea inflamatiilor vasculare, uterine, digestive, bronho-pulmonare (efect cortizonic)
-protejarea neuronilor si a retinei de cresterea concentratiei glucozei din sange:
-ajuta la reducerea acumularii de sorbitol prin scaderea aldoz reductazei
-reducerea inflamatiilor gingivale, a ulceratiilor bucale si gastrointestinale de cauza bacteriana
-reducerea actiunii virusurilor ce afecteaza ADN-ul si ARN-ul
-imbunatatirea respiratiei:
-regleaza constrictia cailor respiratorii, fluidifica si ajuta la eliminarea secretiilor, reduce congestia bronho-pulmonara
-imbunatatirea functiilor tractului digestiv
-protejarea functiilor hepatice (antioxidanta, antiinfectioasa, detoxifianta) in infectii virale cronice active (actiune antivirala sinergica cu antiviralele de sinteza) si impotriva unor substante toxice (de ex.: chimioterapice, tetraclorura de carbon, bifenoli policlorinati – PCB)
-imbunatatirea starii de bine, a calitatii si duratei somnului:
-ajuta la cresterea efectului serotoninei: recaptarea serotoninei
-agonist al receptorilor GABA

Administrare: Cate 2 capsule de 3 ori/zi la masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.

A se administra persoanelor diagnosticate cu hipertensiune arteriala, afectiuni cardiace, afectiuni ale rinichilor doar la recomandarea consultantului de specialitate.
A se administra pe o perioada mai mare de 4-6 saptamani doar la recomandarea consultantului de specialitate.
Administrarea de doze crescute, pe termen indelungat, poate duce la cresterea tensiunii arteriale si la retentie de lichide in tesuturi.

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: