vegis.ro%20

Coenzima Q-10 Beneficii in tratarea Parkinson, Cancer, HIV, Infertilitate

coenzima-q10-beneficiiCoenzima Q-10 (Coq-10) este o  vitamina (substanta)  gasita in tot corpul, dar mai ales in inima, ficat, rinichi si pancreas. Aceasta este consumata in cantitați mici din carne si fructe de mare. Coenzima Q-10 poate fi, de asemenea, facuta intr-un laborator. Aceasta este utilizata ca un medicament.

Mulți oameni folosesc coenzima Q-10 pentru tratarea bolilor inimii si a vaselor de sange, cum ar fi insuficienta cardiaca congestiva (ICC), dureri in piept (angina pectorala), hipertensiune arteriala, si probleme cardiace legate de anumite medicamente pentru cancer. De asemenea, este utilizata pentru diabetul zaharat, boli ale gingiilor, cancerul de san, boala Huntington, boala Parkinson, distrofie musculara, cresterea tolerantei la efort, sindromul de oboseala cronica (CFS), si boala Lyme. Unii oameni cred ca, coenzima Q-10 va trata pierderea parului legat de tratamentul cu warfarina (Coumadin), un medicament utilizat pentru a incetini coagularea sangelui.

Unii cercetatori cred ca coenzima Q-10 ar putea ajuta la cresterea energiei. Acest lucru se datoreaza faptului ca, coenzima Q-10 are un rol in producerea de ATP, o molecula in celulele corpului, care funcționeaza ca o baterie reincarcabila in transferul de energie. Coenzima Q-10 a fost testata pentru tratarea disfuncțiilor mostenite sau dobandite, care limiteaza producția de energie in celulele corpului (tulburari mitocondriale), si pentru imbunatațirea performanței in exercitiile fizice.
       
Unii oameni au folosit, de asemenea, coenzima Q-10 pentru intarirea sistemul imunitar al persoanelor cu HIV / SIDA, infertilitate masculina, migraineheadache, si contracararea durerilor musculare, uneori cauzata de un grup de medicamente care scad colesterolul numite "statine".
   
Coenzima Q-10 a fost  testata chiar si pentru cresterea duratei de viata. Aceasta idee a fost demarata pentru ca nivelurile de coenzima Q-10  sunt cele mai mari in primii 20 ani de viata. Pana aproape de varsta de 80 de ani, nivelurile de coenzima Q10-pot fi mai mici decat erau la nastere. Unii cercetatori cred ca restabilirea nivelurilor ridicate de coenzima Q10 cand suntem mai batrani ne-ar putea face sa traim mai mult. Testele functioneaza la  bacterii, dar nu si la cobai. Sunt necesare mai multe cercetari pentru a vedea daca funcționeaza la oameni.

               

Coenzima Q-10 a fost descoperita pentru prima data in 1957, "Q-10" se refera la produsele chimice ale substanței. Astazi coenzima Q-10 este folosita de milioane de oameni in Japonia pentru boli de inima, mai ales insuficienta cardiaca congestiva. Coenzima Q-10 este, de asemenea, utilizata pe scara larga in Europa si Rusia. Cele mai multe dintre coenzimele Q-10 utilizate in SUA si Canada sunt furnizate de companiile japoneze. Coenzima Q-10 este fabricata prin fermentarea sfeclei si trestiei de zahar, cu tulpini specifice de drojdie.

Cum functioneaza?

Coenzima Q-10 este o vitamina importanta pentru functionarea corecta a multor organe si reactii chimice din organism. Aceasta ajuta la furnizarea de energie pentru celule. Coenzima Q-10, de asemenea, pare a avea activitate antioxidanta. Persoanele cu anumite boli, cum ar fi insuficienta cardiaca congestiva, hipertensiune arteriala, boala parodontala, boala Parkinson, anumite boli musculare si SIDA, ar putea avea un nivel mai scazut de coenzima Q-10.

Probabil va trata:

Deficienta de Coenzima Q-10. Aceasta este o afectiune foarte rara. Simptomele includ slabiciune, oboseala, si convulsii.

Tulburari care limiteaza producția de energie in celulele corpului (tulburari mitocondriale) dobandite sau mostenite. Ameliorarea simptomelor este lenta. Unii oameni trebuie sa ia coenzima Q-10 timp de sase luni pentru a obține cele mai multe beneficii.

Este posibil sa trateze:

Insuficienta cardiaca congestiva (ICC). Nu exista dovezi clare ca luand coenzima Q-10 te poti vindeca de insuficienta cardiaca. Dar exista unele dovezi (desi controversate), care ar putea fi de ajutor atunci cand este luata  in combinație cu alte medicamente pentru insuficienta cardiaca si tratamente. 

 

Reducerea riscului de probleme suplimentare de inima la persoanele care au avut un atac de cord recent (infarct miocardic). Cand se ia deja dupa  72 de ore de la infarctul miocardic si luata timp de un an, coenzima Q-10 pare a reduce semnificativ riscul de evenimente legate de inima, inclusiv infarctul miocardic non-fatal.

 

Boala Huntington (o tulburare neurologica genetica rara). Luand coenzima Q-10 pe cale orala in doze de 600 mg pe zi sau mai puțin, nu pare a fi eficace pentru incetinirea progresiei bolii Huntington.

Prevenirea complicațiilor vaselor de sange cauzate de interventii chirurgicale de tip by-pass cardiac. Exista unele dovezi ca, luand coenzima Q-10 pe cale orala pentru o saptamana inainte de interventia chirurgicala ar putea ajuta la reducerea daunelor vaselor de sange. Dar nu toate activitatile de cercetare sunt de acord cu aceasta constatare.

     

Tensiunea arteriala crescuta (hipertensiune arteriala). Luand coenzima Q-10 simplu sau impreuna cu alte medicamente pentru tratarea hipertensiunii arteriale pare a ajuta la scaderea tensiunii arteriale mult mai bine.

Prevenirea durerilor de cap si migrenelor. Luand coenzima Q-10 pe cale orala  pare a ajuta la prevenirea migrenelor. Studiile arata ca poate descreste frecvența durerilor de cap cu aproximativ 30%, iar numarul de zile cu dureri de cap legate de greața cu aproximativ 45% la adulți. Luand coenzima Q-10 pare, de asemenea,  a reduce frecventa migrenelor la copii care au un nivel scazut de coenzima Q-10. Tratamentul se tine pana la 3 luni pentru un beneficiu semnificativ. Din pacate, coenzima Q-10 nu pare a fi eficace in tratamentul migrenelor, dupa ce s-au dezvoltat.

    

Boala Parkinson. Unele cercetari arata ca a lua suplimente de coenzima Q-10 ar putea incetini declinul la persoanele cu boala Parkinson la debut. Dar a lua o coenzima Q-10  la persoanele cu boli de la mijlocul stadiului bolii Parkinson nu pare a ameliora simptomele.

        

Imbunatațirea sistemului imunitar al persoanelor cu HIV / SIDA.

         

Distrofie musculara, o tulburare mostenita care implica distrugerea musculara. Luand coenzima Q-10 pe cale orala pare a imbunatați performanța fizica la unii pacienti cu distrofie musculara.

Sindromul varsaturii ciclice. Unele cercetari preliminare sugereaza ca, luand coenzima Q-10 ar putea sa functioneze, precum  medicamentele pe baza de prescriptie medicala folosite pentru sindromul de varsaturi ciclice.

Diabetul zaharat. Sunt cercetari contradictorii cu privire la eficacitatea coenzimei Q-10 pentru diabet. Unele cercetari arata ca a lua coenzima Q-10 ar putea reduce nivelul de zahar din sange.

    

Cancerul de san. Exista dovezi preliminare ca, luand coenzima Q-10 ar putea fi de ajutor in cancerul de san in stadiu avansat, impreuna cu o intervenție chirurgicala si tratament conventional, plus alti antioxidanti si acizi grasi omega-3 si omega-6 .

       

Infertilitatea masculina. Exista unele dovezi ca tratamentul coenzima Q-10 poate imbunatați circulația si densitatea spermei la barbații cu anumite tipuri de infertilitate.

       

Dureri in piept (angina pectorala). Unele cercetari preliminare sugereaza ca consumul de coenzima Q-10 pe cale orala ar putea imbunatați toleranța la efort la pacientii cu angina pectorala.

   

Fibromialgia. Exista unele cercetari preliminare care sugereaza luarea coenzimei Q-10 impreuna cu ginkgo ar putea aduce o starea generala de sanatate si durere redusa.

    

O boala de inima numita cardiomiopatie hipertrofica. Luand coenzima Q-10 pe cale orala pare sa scada efectele acestei boli, si reduce simptomele de dificultate de respirație si oboseala.

    

O condiție musculara numita "miopatie indusa de statine." Statine, o clasa de medicamente utilizate pentru scaderea colesterolului, pot cauza uneori dureri musculare. Exista unele dovezi ca, luand coenzima Q-10 ar putea reduce aceasta durere, dar nu toate probele au fost pozitive.

 

Coenzima Q10 30mg 30 cps

coenzima-q10-beneficii1a1 pret plafar

 

Prezentă în celulele organelor cu activitate intensă, precum inima

Coenzima Q10 influențează numeroase procese vitale fiind foarte des folosită ca supliment alimentar.

Coenzima Q10 este o substanţă asemănătoare vitaminelor, solubilă în grăsimi, prezentă în toate celulele corpului uman, dar mai ales în celulele organelor cu activitate intensă, precum inima. Producția de coenzima Q10 scade odată cu înaintarea în vârstă. Nivelul scăzut de coenzima Q10 poate fi cauzat și de administrarea de statine - medicamente indicate pentru scăderea nivelului de colesterol. Coenzima Q10 influențează numeroase procese vitale fiind foarte des folosită ca supliment alimentar.

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: