vegis.ro%20

Chlorella pyreoidosa, Imunostimulent, Antitumoral, Antioxidant, Antiasmatic, Antidiabetic, Antiviral. Beneficii in Tratamentele naturiste

chlorellaDenumirea sa științifică este Chlorella pyrenoidosa și este o algă verde, unicelulară, ce crește în apele dulci și conține cea mai mare cantitate de clorofilă din regnul vegetal. Numele său derivă din greaca veche, unde "chloros" care înseamnă verde și "ella" înseamnă mic, făcând referire la dimensiunile microscopice ale acestei alge. Există aproximativ... 8000 de specii și varietăți de chlorella, dintre care Chlorella pyrenoidosa alaturi de Spirulina, s-a dovedit până în prezent a avea calitățile terapeutice cele mai puternice.

Chlorella este foarte bogată în minerale, mai ales în calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc. Chlorella conține aproape toate vitaminele, adică A, C, complexul B (adică vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B10/PABA, B12), E, K. În formă uscată, proporția substanțelor nutritive este: 45% proteine, 20% carbohidrați, 20% grăsimi, 5% fibre alimentare și un procent enorm, adică: 10% minerale în formă organică și vitamine.

 

Aceasta alga este cel mai vechi aliment de pe pamant, cercetatorii afirmand ca nu si-a schimbat compozitia si structura fata de cum era acum cateva bilioane de ani.

Chlorella este indicat sa se ia inainte de mese impreuna cu probiotice, ce le mai recomandate fiind: Acidophilus si Bifidus. Chlorella amplifica de 4 ori efectul acestor probiotice.

Efecte benefice in tratamentele naturiste:

1. Imunostimulent – un studiu japonez, făcut la Universitatea Medicală Kanazawa, Japonia, în anii 80, arată că această algă stimulează producerea de interferon, activitatea macrofagelor, a celulelor T și a factorului de necroză tumorală.

2. Antitumoral – cercetările de medicină experimentală făcute în laboratoare sud-coreene, în anul 2008, au pus în evidență faptul că două principii active din Chlorella, vioxantina și luteina, inhibă dezvoltarea tumorilor și induce moartea programată a celulelor maligne.

3. Antiastmatic – principiile active din această algă reduc sensibilitatea alergică și modulează răspunsul imun.

4. Antioxidant – conține aproape toate vitaminle cu efect antioxidant, dar și un așa-numit FACTOR ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE prescurtat CGF (din engl. Chrolella Growth Factor – Factorul de Crește Chlorella), care stimulează creșterea, dezvoltarea și reînnoirea constantă a celulelor normale și a țesuturilor organismului uman.

 

5. Antidiabetic și hipocolesterolemiant – un studiu făcut pe pacienți umani, cu valori mărite ale colesterolului total, a analizat efectele administrării vreme de 16 săptămâni a acestei alge. Analizele făcute la sfârșitul acestui interval de timp, au arătat că nivelul colesterolului și al glicemiei a revenit la normal la pacienții care luau alga, comparativ cu grupul martor. Mai mult, fluctuațiile foarte mari ale nivelului de glucoză din sânge, depistate la unii pacienți, s-au echilibrat pe parcursul ingerării sistematice a Chlorella.

6. Antiviral – studii făcute încă din anii 70, de către cercetătorii T. Fukada și M. Hoshino, au pus în evidență secreția, de către diferitele varietăți de Chlorella, a unor substanțe care blochează replicarea virușilor în organism.

7. Chelator al metalelor grele din organism – un studiu de medicină experimentală japonez, realizat în anul 2008, a arătat că tratamentul cu Chlorella scade nivelul de plumb si mercur din sânge, dar și din țesuturi.

8. Alte efecte benefice ale acestei alge sunt cele: hipotensive, antiulceroase, echilibrante hormonale, radioprotectoare (protejează organismul contra radiațiilor nocive), depurative, accelerează procesele de vindecare în organism (inclusiv în cazul rănilor, intervențiilor chirurgicale).

Este un bun adjuvant in:

1. Hepatită virală A, B, C – se iau câte 4-6 capsule pe zi, în cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza. Administrarea se face cu 30 de minute înainte de a mânca sau la minimum 2,5 ore după ultima masă

2. Diabet, colesterol mărit – cu 10 minute înainte de fiecare masă, se administrează câte o capsulă de Chlorella

3. Colită ulcerativă – se țin cure, cu o durată de 20-30 de zile, timp în care se iau câte șase capsule pe zi

4. Refacere după intervenții chirurgicale, răni, fracturi, traumatisme – se iau câte 4-6 capsule pe zi, în cure de 30-60 de zile

5. Oboseală cronică, îmbunătățirea vederii, cresterea imunității – se iau câte patru capsule pe zi, în cure de 30 de zile, urmate de alte 15 zile de pauză, după care administrarea se poate relua

Chlorella 200 capsule Herbagetica

 

chlorella-alga-beneficii-proprietati

 1a1 pret plafar

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: