vegis.ro%20

Tinctura de propolis: Beneficii pentru sanatate, tratamente si remedii naturiste

Tinctura de propolis Beneficii pentru sanatate tratamente si remedii naturiste
Propolisul este considerat cel mai puternic medicament naturist si este preparat in stupul albinelor. Grecii antici au numit propolisul "bariera dinaintea cetatii" fiind considerat o adevarata bariera de protectie impotriva bolilor.

Cercetatorii afirma ca propolisul poate anihila cel putin 21 tipuri de bacterii, 30 de tipuri de virusi 9 ciuperci parazite, fiind cunoscut drept cel mai bun medicament anti-infectios.

Propolisul se gaseste sub diferite forme: apa de propolis, propolis brut, tinctura de propolis miere propolizata, unguent de propolis, dar noi vom vorbi astazi doar despre tinctura de propolis.

Iata cum administram tinctura de propolis pentru diferite boli:

1. Gastrita si ulcerul:

Pe o bucata mare de paine uscata se pun 30 de picaturi de tinctura de propolis, se amesteca bine si se inghite pe stomacul gol. Se administreaza de 4-6 ori pe zi. Tinctura de propolis cicatrizeaza ranile peretilor gastrici si regleaza cantitatea de suc gastric secretata de organism.

De fiecare data incercati sa puneti alcoolul pe o bucata generoasa de paine altfel alcoolul din tinctura de propolis ar putea agrava ranile provocate de gastrita sau ulcer. Cititi aici mai multe Tratamente si remedii naturiste pentru gastrita si ulcer.

2. Gripa:

Daca pe langa tratamentul obisnuit pentru gripa luati si 50 de picaturi de tinctura de propolis de 4 ori pe zi, timpul de vindecare scade la jumatate.

Profilactic, daca consumati 50 de picaturi de tinctura de propolis de 4 ori pe zi, scade riscul de a lua virusul gripal cu 40%.

3. Colita de fermentatie si putrefactie:

Se iau pe stomacul gol 50 de picaturi de tinctura de propolis amestecate cu o lingura de miere de 3 ori pe zi inainte de masa. Daca aveti colita de fermentatie pe care mierea o agraveaza, luati tinctura de propolis cu paine uscata.

In general efectele tratamentului se vad dupa 20 de zile, dar e bine sa continuati tratamentul pentru o luna de zile sau mai mult.

4. Hipertensiunea arteriala:

Consumul a 150 de picaturi de tinctura de propolis zilnic scade hipertensiunea arteriala , normalizeaza ritmul cardiac, creste elasticitatea vaselor de sange si scade colesterolul.

5. Cresterea imunitatii:

Studii din SUA, Japonia si Rusia arata ca tinctura de propolis creste imunitatea organismului foarte mult. Tinctura de propolis administrata in mod regulat mareste productia de celule responsabile de imunitatea organismului si le creste agresivitatea in fata virusilor.

Consumati 30-40 de picaturi de tinctura de propolis de 4 ori pe zi timp de 3 saptamani si veti avea o imunitate foarte crescuta.

6. Cancerul:

Tinctura de propolis administrata de 4 ori pe zi a cate 40-50 de picaturi de fiecare data, impiedica dezvoltarea celulelor maligne, creste capacitatea sistemului imunitar de a fagocita celulele canceroase si restabileste echilibrul organic.

7. Tuberculoza:

Timp de 10 luni se administreaza 7-10 ml de tinctura de propolis pe zi, iar efectele vor fi uimitoare.

8. Giardia:

Daca sunteti infectat cu Giardia lamblia, luati 50 de picaturi de tinctura de propolis pe o bucata de paine uscata de 4 ori pe zi inainte de masa, timp de 30 de zile.

9. Herpes:

Se aplica extern tinctura de propolis pe locul unde aveti herpesul, prin picurare cu o pipeta sau o seringa. Se repeta procedura de 3 ori pe zi. Timpul de vindecare scade cu 80%, iar sansa de recidiva este foarte mult diminuata.

10. Cosuri, acnee, furuncule:

Aplicati cateva picaturi de tinctura de propolis de 3 ori pe zi pe zona afectata si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

 

nera tinctura de propolis 100ml pret bio plafarTinctura De Propolis 100ml NERA

1a1 pret plafar

 

Produs natural obţinut prin macerarea propolisului în soluţie hidroalcoolică.
Cum acţionează?

Crește capacitatea de apărare a organismului
Remineralizează
Oferă protecție în radioterapie și chimioterapie
Detoxifică organismul
Ajută la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ
Are efect antialergic, antiviral, antibacterian, antitumoral
Cicatrizează
Contribuie la scăderea glicemiei, a grăsimilor și a colesterolului din sânge

Pentru ce se recomandă?

Imunitate scăzută
Demineralizare
Efectele adverse ale radioterapiei și chimioterapiei
Tumori
Diabet
Hipercolesterolemie
Stres oxidativ
Boli infecto-contagioase cu stări febrile
Rino-faringo-laringo-traheite
Amigdalită
Bronşită, pneumonie, tuberculoză pulmonară
Ulcer gastro-duodenal, colite acute şi cronice
Parazitoze intestinale
Infecţii ale căilor urinare
Guşă tiroidiană
Migrenă, nevralgie
Inflamaţii ale ficatului
Alergii
Vaginită, leucoree
Plăgi post-operatorii
Ulcer varicos
Hemoroizi
Arsuri, degerături, furuncule
Afecţiuni ale cavităţii bucale

Ce ingrediente conţine?

Propolis - 30%, alcool etilic 70%v/v – 70%.
Ce proprietăţi are propolisul?

Valenţele terapeutice ale propolisului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri (de exemplu, în Egiptul antic, de sacerdoţii care stăpâneau medicina, chimia şi arta mumificării). În medicina populară este folosit de multă vreme ca adjuvant în diferite afecţiuni. În ultimul timp şi institutele ştiinţifice s-au ocupat cu determinarea compoziţiei chimice a propolisului şi a efectelor sale terapeutice.

Propolisul este un produs apicol primar cu compoziţie complexă, provenind din culegerea de pe mugurii arborilor şi prelucrarea de către albine a unor substanţe răşinoase, aromate, plastifiante, la care se adaugă secreţii glandulare, ceară etc.

Propolisul reprezintă o substanţă bioactivă deosebit de valoroasă, cu rol biostimulator şi bioregulator, acţionând în special la nivelul nucleilor hipotalamici.

Activitatea antimicrobiană s-a analizat pe culturi de diferite microorganisme (streptococi, stafilococi, Salmonella, Proteus, bacili, Saccharomyces cereus, Mycobacterium phlei, Mycobacterium tuberculosis, Candida albicans etc.). S-a testat sensibilitatea a 80 de microorganisme. Dacă este supus liofilizării, propolisul păstrează antibioticul. Propolisul are puternice efecte bactericide şi bacteriostatice.

Şi efectul antiviral a fost demonstrat în lucrări ştiinţifice de specialitate. Datorită flavonoizilor şi, probabil, a fitoecdisonelor, propolisul are şi acţiune antioxidantă. De asemenea, efectele sale anestezice sunt excepţionale: de 3,5 ori mai mari decât ale cocainei şi de 5,2 ori mai mari decât ale novocainei.

Prin însuşirile sale antibacteriene, antibiotice şi cicatrizante, precum şi prin acţiunea imunologică şi antiseptică, propolisul se foloseşte ca adjuvant în diferite afecţiuni.

Propolisul nu are efecte secundare decât în cazul persoanelor alergice. Folosirea îndelungată a extractului de propolis nu duce la disbacterioză, ceea ce are o mare importanţă practică.
Cum se utilizează produsul?

Intern: câte 30 picături de 3 ori/zi, încorporate în miere de albine sau diluate în 50 ml de apă sau lapte. Cura durează 4-6 săptămâni.

Extern: comprese, aplicații topice; soluție diluată în apă fiartă și răcită în proporție de 1:5 pentru spălături și gargarisme.

Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos.

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

Contraindicat copiilor mici, femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool sau care prezintă alergie/hipersensibilitate la propolis/produse apicole.

Pentru copiii de peste 7 ani, tinctura de propolis se administrează câte 1 picătură/kg corp pe zi.

A se păstra la temperatura camerei, la loc ferit de umiditate şi de lumina directă a soarelui.

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.

Mod de prezentare: recipient de sticlă verde cu picurător, a 100ml

Fabricat in Romania

 

 

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Reclama:

Cele mai citite:

Reclama: