Bioportal

Uleiul din seminte de struguri -Beneficii.

uleiul-din-seminte-de-struguri-bio-plafar

 

Uleiul din semințe de struguri se face prin presarea la rece a semințelor de struguri. Acesta a fost folosit pe scară largă în întreaga lume. Acesta conține vitamine, minerale, proteine, lipide, glucide si antioxidanti. Uleiul din semințe de struguri contine cantitati mari de vitamina E și F și, de asemenea, minerale precum potasiu zinc, cupru, calciu, fosfor, magneziu, fier și seleniu.


    Dar mai presus de toate uleiul din semințe de struguri este bogat in proantocianidine (OPC), un compus care este ridicat in antioxidanti, care este  de 50 de ori mai eficient decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.     Antioxidantii sunt găsiti în coaja de struguri și semințe și sunt mai concentrati în strugurii rosii si negrii.
 
Chiar dacă strugurii sunt cultivati de mii de ani, uleiul din semințe de struguri nu a fost produs sau utilizat pe scară largă până în secolul 20 din cauza tehnologiei dificile pentru obținerea sa și pentru că semințele de struguri conțin un procent mai mic de ulei în comparație cu alte semințe.
   

      Beneficiile uleiului de semințe de struguri în produsele cosmetice
În ceea ce privește cosmeticele din ulei de semințe de struguri este adesea folosit ca o crema hidratanta pentru capacitatea sa de a hrani pielea și de a o pastra neteda. Datorită greutății sale mici, este ușor de absorbit de piele. Uleiul din semințe de struguri se găsește în multe produse cosmetice, cum ar fi creme de maini, creme de corp, balsam de buze, creme anti-imbatranire și loțiuni.
    Este potrivit pentru toate tipurile de piele, are  proprietăți de regenerare si  hidratare a pielii si ajuta la mentinerea elasticitatii pielii. Acesta este tot mai mult utilizat ca ulei de masaj. De asemenea, este util în prepararea produselor de îngrijire a părului.


     Beneficii uleiului de semințe de struguri în sănătate
  Are multe alte beneficii și poate ajuta la ameliorarea varicelor si venele paianjen, prevenirea cancerului, cariilor dentare si reduce sindromul premenstrual. Are anti-inflamator, anti-alergice ,anti-canceroase și anti-microbieni.
   Studiile au demonstrat că antioxidanții conținuți în extractul de semințe de struguri sunt de 20 de ori mai puternici decât vitamina C și de 50 de ori mai mare decât vitamina E.

      Acesta poate fi utilizat pentru tratarea acneei și dermatită, arsuri solare, pete de varsta, diabet, high- tensiunii arteriale, artrita reumatoida, cataracta și degenerări maculare, ridurile și vergeturile.   
              În plus, uleiul din semințe de struguri are proprietati antiseptice si este bun pentru pielea din jurul ochilor. Greu de crezut că timp de secole a fost considerat un produs de deseuri.


         Beneficiile uleiului de semințe de struguri în gătit
   Acesta este foarte apreciat de mulți bucătari pentru reținerea aromei originale a  produselor alimentare și pentru versatilitatea sa. Deoarece are un punct de ardere (în jur de 420 F) mai mare decât alte uleiuri, cum ar fi de măsline, de porumb sau de susan, uleiul din semințe de struguri poate fi utilizat în condiții de siguranță pentru prăjit și coacere.
 
     Cantitatea zilnică recomandată de ulei din semințe de struguri este de 25-45 g pe zi, în jurul valorii de 2-4 linguri pe zi. Uleiul din semințe de struguri este un ingredient excelent in sosuri pentru salate, marinate și maioneză de casă.
    Uleiul organic presat la rece păstrează cele mai multe dintre ingredientele benefice naturale în comparație cu uleiurile presate chimic. De asemenea, este extrem de durabil, deoarece conține acizi grasi si antioxidanti care previn descompunerea.


 

Aromax ulei de samburi de struguri 50ml

 

 

 


1a1-pret-plafar


Sugestii de utilizare:
îngrijirea pielii normale


Lasa un comentariu

Lasa un comentariu ca si vizitator

0
terms and condition.

People in this conversation

Comentarii (1)

  • Guest - Alina

    WOW niciodata nu am stiu ca este asa bun,defapt nici nu am auzit de ulei din seminte de struguri.

    0 Like Short URL:

Stickies

  • Momentan nu sunt comentarii

Lovies

  • Momentan nu sunt comentarii

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Cele mai citite