Bioportal

Uleiul de argan: beneficii si proprietati

uleiul-de-argan

Uleiul de argan este extras din semintele fructelor de argan din Maroc. Uleiul de argan este folosit in tratarea diferitelor probleme atat medicale cat si cosmetice. Uleiul de argan are la baza un procent ridicat de acizi grasi esentiali si fenoli, fiind mult mai rezistent la oxidare decat uleiul de masline. De asemenea, contine vitamina A, acizi grasi omega-6 si omega-9 antioxidanti foarte puternici. Uleiul de argan este destul de greu de obtinut. Datorita costurilor ridicate, se regaseste doar in cantitati modeste in componenta unor produse.


     Pana sa se descopere calitatile sale formidabile era folosit de populatia marocana chiar si pe post de ulei lampant, uleiul de argan pe vremea aceea neavand nici o valoare. Pretul unui litru de ulei pana acum cativa ani era de 10 dinari acum fiind de cel putin 10-12 ori mai scump.
     Un supravietuitor din era terțiară, acesta este un arbore foarte rezistent perfect adaptat pentru soluri sărace. Un pom sălbatic, creste total la mila naturii. Încăpățânat și tenace, arborele de argan impune respect și admirația noastră.    

     Vitalitatea excepționala îi permite să supraviețuiască într-o regiune a globului, unde temperaturile pot depăși 50 ° C (120 ° F). Începând cu anul 1998, o mare parte din Padurea de Argani a fost listata ca rezervație a biosferei de UNESCO.
     Femeile si copii in special aduna fructele de argan cazute sub copac, dupa care le sparg si scot semintele pe care apoi le vand sau le preseaza chiar ei. Trebuie sa stiti ca in zonele cu acesti copaci e plin de scorpioni si serpi veninosi, acei oameni punandu-si viata in pericol zilnic pentru ca noi sa avem parte de acest ulei de argan foarte apreciat in ultima perioada pentru proprietatile sale.
     Uleiul de argan este adesea numit si lichidul de aur datorita efectelor pozitive pe care acesta le are in intretinerea, frumusetea si sanatatea parului. Are proprietati asemanatoare cu ale uleiului de jojoba.
 

- antioxidantii naturali prezenti in uleiul de argan intaresc firul de par si repara membrana celulara deteriorata a parului;
- uleiul de argan este recomandat in cazul tipului de par incalcit si dificil de pieptanat, deoarece reda netezimea parului, facandu-l usor de pieptanat si coafat;
- contine vitamina E din abundenta, care este o substanta necesara in tratamentul firului de par
-continutul bogat de acizi grasi nesaturati, omega-3 si omega-9, trateaza chiar si firele de par despicate prin refacerea structurilor proteinelor din componenta parului;


     Uleiul de argan este foarte folosit si pentru:
Ten - deşi poate pare ciudat să te dai cu ulei pe faţă, mai ales dacă ai tenul gras, este foarte normal pentru că tenul tau va beneficia de pe urma proprietatilor acestui ulei de argan
     Tocoferolul, un antioxidant puternic din fructul de argan va scadea vizibil semnele îmbătrânirii pielii, ajutând la prevenirea şi estomparea ridurilor şi a liniilor fine prin efectul de creştere a umidităţii de la nivelul pielii.
Eczemele, psorizisul, varicela, acneea şi alte afecţiuni ale pielii pot fi vindicate cu ajutorul acestui ulei de argan. El mai conţine saponine, substanţe numite popular “balsam natural al pielii”, care hrănesc în adancime pielea uscată.
Corp - este ideal sa fie folosit imediat dupa dus.
Maini - previne uscarea, crăparea şi inrosirea mâinilor. Mai mult uleiul de argan este bun şi pentru îngrijirea unghiilor, ajutând la înmuierea cuticulelor şi la creşterea rezistenţei unghiilor.


     Asadar avantajele folosirii uleiului de argan sunt:
-restabileste PH-ul normal al pielii
-are proprietati hidratante si microbiene si este mult mai bun calitativ deoarece nu contine colesterol precum alte produse cosmetice
-ajuta la prevenirea ridurilor si ofera elasticitate pielii
-hidrateaza tenul uscat si regleaza sebuumul eliberat de tenul gras
-neutralizeaza radicalii liberi fiind foarte bun in tratarea eczemelor, acneei si psoriazisului
-previne vergeturile,fiind indicat si femeilor gravide care se confrunta cu aceasta problema
-este un foarte bun tonifiant


     De asemeni pe plan medicinal uleiul de argan este foarte bun deoarece contine anumiti steroli (schottenol and spinasterol) care nu se gasesc in compozitia altor uleiuri. Este foarte bun in digestie prin cresterea concentratiei de pepsina in sucul gastric. Acesta contine flavonoide care actioneaza ca un antiinflamator natural atat intern cat si extern.
     Uleiul de argan este foarte bun in tratarea artritelor sau a altor boli reumatice.
Scade nivelului de colesterol, stimuleaza circulatia sangelui si creste imunitatea organismului.
     In Maroc este renumit si pentru calitatile sale afrodisiace.

Ulei de argan cosmetic 100ml, Longevita

ulei-de-argan-bio-plafar-pret

1a1-pret-plafar

Uleiul de argan este mult mai eficient decat alte tipuri de substante hidratante naturale pentru piele, cum ar fi untul de shea sau uleiul de masline, datorita continutului ridicat de acizi grasi.

Printre beneficiile uleiului de argan pentru piele se numara:
- estompeaza ridurile;
- previne imbatranirea pielii;
- stimuleaza regenerearea celulelor pielii;
- reduce cicatricile;
- ofera elasticitate pielii;
- previne vergeturile.

Uleiul de argan este extras din semintele fructelor de argan. Arganul este un copac nativ din Maroc. Uleiul de argan este o resursa rara si valoroasa pentru tratarea a multiple probleme de natura cosmetica si medicala.



 Aveti AICI o serie de produse care contin Ulei de Argan.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu ca si vizitator

0
terms and condition.
  • Momentan nu sunt comentarii

Stickies

  • Momentan nu sunt comentarii

Lovies

  • Momentan nu sunt comentarii

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Cele mai citite