Bioportal

Uleiul din seminte de morcovi, beneficii si proprietati curative pentru pielea uscata, riduri

uleiul-din-seminte-de-morcovi-beneficii-pieleUleiul din  semințe de morcovi este extras din Daucus carota din familia Apiaceae și este, de asemenea cunoscut sub numele de "Wild morcov" și "dantela Reginei Anne". Acesta este uleiul esențial extras din semințe și nu trebuie confundat cu un ulei macerat făcut când oamenii pun la infuzat morcovul într-un ulei obisnuit.
Proprietățile naturale de vindecare ale uleiului din semințe de morcovi au fost descoperite cu mii de ani în urmă, în Grecia antică și India. De fapt, cuvântul "morcov" vine de la "caroton" in greacă, și anticii au tinut această plantă la loc de mare cinste pentru valoarea sa medicală.

În timpurile moderne, uleiul din seminte de morcov a fost redescoperit ca un ajutor al frumusetii naturale. Uleiul este extras din semințe de morcov uscate prin extracție cu abur, care păstrează elemente nutritive esențiale.

Uleiul din semințe de morcovi este bogat in antioxidanti, care ajuta la prevenirea si chiar repara daunele pielii produse de soare, fum, nutriție proastă sau un mediu dur. Nutrienții sai includ beta-caroten, vitaminele A și E și provitamina A. Uleiul din seminte de morcovi hraneste pielea uscata sau imbatranita și poate reduce chiar aparitia liniilor fine si a ridurilor. Uleiul din semințe de morcovi are un factor de protectie natural de 38-40, astfel că poate servi de asemenea la plaja pentru protectia pielii.
Utilizari esentiale ale uleiului din seminte de morcovi.
Este folosit si in aromaterapie. Are un miros de pamant moale și nu numai că ajută la refacerea dupa stres și epuizare, dar este un detoxifiant puternic și foarte bune pentru ficat în timp ce stimuleaza și intinereste pielea in general. În același timp, ajuta in orice probleme ale pielii, cum ar fi psoriazis, eczeme și alte rani. Ajuta impotriva ridurilor și este de asemenea util în lupta împotriva petelor de ficat (pete de vârstă).
Originea semințelor de morcov.
Uleiul din semințe de morcov este obtinut in principal din morcovi sălbatici, care sunt de obicei găsiti în Europa. În aplicație modernă, este utilizat pentru bolnavii de cancer, în special cei cu probleme de stomac și de gât.
Uleiul din semințe de morcov contine caroten și vitamina A, acesta este, de asemenea, foarte bun pentru sanatatea pielii, parului, gingiilor și dintilor și este, de asemenea, asociat cu o vedere buna.
Principalele componente chimice din uleiul din semințe de morcov includ o-pinen, camfen, b-pinen, sabinene, myrcene, y-terpinen, limonen, b-bisabolene, acetat de geranil și carotol.
Proprietățile terapeutice.
 Samanta de morcov este un bun antiseptic, carminativ și Citofilactic. Este un depurativ, diuretic, stimulant, tonic si vermifug.
Uleiul din semințe de morcovi are un efect detoxifiant asupra ficatului și ajută la combaterea icterului, în timp ce în același timp, curata sistemul digestiv și intreg corpul.
Semințele de morcov ameliorează retenția de lichide și poate fi benefic în cazurile de anorexie. De asemenea, revitalizeaza si tonifica pielea, ajutând în cazuri de dermatita, eczeme și erupții cutanate.
Uleiul din semințe de morcov poate fi utilizat în terapia de vapori pentru eliminarea stresului, stimularea ficatului, aparatului digestiv și respirator, precum și pentru dureri musculare. Nu are un miros alimentar, dar acest miros de pamant va ajuta in lupta cu stresul si epuizarea.
Ca ulei de masaj amestecat sau diluat în baie, uleiul din semințe de morcovi poate ajuta cu durerile musculare și în stimularea tractului respirator. Acesta poate fi folosit pentru detoxifierea organismului și stimuleaza producerea de celule roșii din sânge.
De asemeni pentru piele un foarte bun ulei esential este si uleiul din seminte de macese.


ulei-esential-din-seminte-de-morcoviUlei esential de morcovi seminte 5 ml Mayam

1a1-pret-plafar

Uleiul esential de morcovi (Daucus carota), are un efect remarcabil de intinerire a pielii, este recomandat pentru mentinerea sau recuperarea elasticitatii pielii.
Este remarcat pentru ameliorarea petelor de varsta si a ridurilor, are efect radiant, regenerant si revitalizant.

Ingrediente: daucus carota sativa seed oil.

Uleiul esential de morcovi este obtinut din morcovul salbatic si nu din cel cultivat pentru uz alimentar. Este o planta anuala sau bianuala, cu frunze paroase si flori dantelate alb-violacee.
Uleiul se poate adauga oricarui amestec cosmetic dedicat tenului. Este un detoxifiant potent, stimuleaza procesele de regenarare ale pielii, ideal de adaugat in compozitii pentru mentinerea sau recuperarea elasticitatii cutanate. In acelasi timp este eficient impotriva diverselor probleme cutanate cum ar fi psoriazisul, eczemele, ranile suculente, ulceratiile sau furunculele. Contribuie la regenerarea tesutului cutanat, tine ridurile sub control si este de asemenea remarcat pentru ameliorarea petelor de varsta, melasma.
A nu se confunda cu maceratul in baza de ulei vegetal obtinut din radacina de morcov.

Conform directivei europene amendamentul 7 privind produsele cosmetice (2003/15/CE) anumiti compusi naturali pot prezenta risc alergic: limonene (intr-o mica masura).

Metoda de obtinere: prin distilarea cu aburi din seminte
Zona geografica de provenienta: Balcani/India
Prezentare: lichid clar galben-maroniu
Nota parfumului: de mijloc
Decriere olfactiva: miros pamantiu, dulceag si intepator, pregnant
Componenti principali: carotol, daucene, daucol, bisabolen, farnesen

Proprietati
• antirid potent
• regenerator celular
• depigmentar
• revitalizant
• radiant
• tonic
• drenant
• cicatrizant
Recomandari
• potrivit pentru orice tip de ten
• piele lipsita de elasticitate si vitalitate
• ten tern, ten imbatranit prematur
• stimularea proceselor de regenerare a pielii
• ameliorarea petelor de ficat, melasma
• diverse afectiuni cutanate cum ar fi psoriazisul, eczemele, ulceratiile sau furunculele
• eliminarea acumularilor de toxine in piele
Utilizare cosmetica
• dozaj uzual recomandat in compozitiile cosmetice 0,5-2%
• ca ingredient pentru prepararea cremelor sau lotiunilor de ten antirid si antiimbatranire
• creme si alte preparate elasticizante
• compozitii pentru ajutor in probleme cum ar fi psoriazisul, ulceratiile, eczemele
• creme, lotiuni, masti pentru ameliorarea pigmentatiei
• creme de noapte regenerante
• serumuri si creme de frumusete
Pastrare:
• inchis ermetic, in loc uscat, ferit de caldura si lumina
Date de siguranta:
• ca regula generala se recomanda un test prealabil utilizarii preparatelor ce contin uleiuri esentiale, in pliul cotului cu cel putin 24 de ore inainte de aplicare, in special pentru uleiurile esentiale inca neutilizate.

• TEST: Diverse uleiuri esentiale pot provoca sensibilizare sau reactii alergice la unele persoane. Atunci cand se utilizeaza pentru prima data un ulei esential, este recomandata efectuarea unui test de 24 ore cu un plasture. Puneti o cantitate mica de ulei esential diluat 1% in ulei vegetal pe piele in zona antebratului (de unde se recolteaza sange pentru analize) si aplicati un plasture. Asteptati 24 de ore pentru a vedea daca exista vreo forma de reactie neplacuta (roseata, mancarime)
• este recomandat cu moderatie in alaptare si sarcina - trimestrul II si III
• nu lasati la indemana copiilor
• uz extern!


Lasa un comentariu

Lasa un comentariu ca si vizitator

0
terms and condition.

People in this conversation

Comentarii (2)

  • Guest - Bio-Plafar

    Da-ti click pe butonul VEZI Pret si veti fi redirectionat catre magazinul plafar. O zi buna.

    0 Like Short URL:
  • Guest - Adelina

    Buna ziua, de unde as putea procura ulei din semințe de morcov . Sunt din Chisinau , Republica Moldova.

    0 Like Short URL:

Stickies

  • Momentan nu sunt comentarii

Lovies

  • Momentan nu sunt comentarii

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Cele mai citite