Bioportal

Ulei de Calendula (Galbenele), Beneficii si proprietati

ulei-calendula-beneficii1Uleiul de Calendula (Galbenele) infuzat este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru tratamentele naturiste. Este bun pentru intreaga familie si trateaza totul, de la eruptii cutanate si eczeme pana la pielea uscata, deteriorata. Petalele portocalii si galbenele infuza uleiul cu proprietati antiseptice , anti - inflamatorii , si astringente. Uleiul de Calendula este scump in caz ca doriti sa il achizitionati  dar usor si ieftin de facut la domiciliu.

Ingrediente: 100g de galbenele uscat + 500ml de ulei de masline


Instructiuni de preparare:


Infuzii pe baza de ulei medicinal: Infuzia se face la o caldura constanta timp de 2 saptamani. Uleiul de galbenele este adesea folosit ca un ulei de baza pentru unguente. Daca utilizati flori proaspete este mai bine sa le lasati sa se usuce timp de cateva zile inainte de a se adauga la ulei. Se usuca orice condens care se formeaza in borcan , pentru a preveni alterarea.


 

Ulei de galbenele macerat in ulei de floarea soarelui 50 ml

ulei-de-galbenele11a1-pret-plafar

 

Ulei de Galbenele - Mayam

Uleiul de galbenele este un recunoscut antiinflamator si reparator al pielii.
Are actiune calmanta, cicatrizanta, epitelizanta, reduce iritatiile si fragilitatea. Potrivit pentru ingrijirea pielii sensibile, afectata de roseata, cuperoza.

Ingrediente: glycine soja oil, calendula officinalis flower extract, tocopherol.

Florile de galbenele respectiv extractele sunt foarte des intalnite in medicina alternativa dar si in cea alopata datorita efectelor terapeutice recunoscute si cunoscute inca din antichitate.

Galbeneaua este o planta cu tulpina ramificata si paroasa, cu flori centrale de culoare galben-portocalie. O putem intalni in intreaga tara pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, pe langa garduri. Este nepretentioasa, se inmulteste spontan prin seminte. Infloreste din mai pana in septembrie iar florile se recolteaza fara codite cand sunt complet dezvoltate.

Cu proprietati calmante, epitelizante si antiinflamatoare, uleiul de galbenele este recomandat in ingrijirea tenului sensibil, a pielii fragile, a pielii afectate de iritatii sau rani superficiale, a tenului afectat de roseata sau cuperoza, este potrivit si pentru ingrijirea pielii copiilor.

Metoda de obtinere: prin macerarea florilor de galbenele in ulei de soia rafinat (din soia nemodificata genetic) si un adaos de vitamina E
Zona geografica de provenienta: Germania
Prezentare: lichid clar culoare portocalie, vascozitate medie, miros slab caracteristic
Pe piele: se absoarbe ceva mai lent, senzatie nu foarte grasa, slab-comedogenic*
*comedogenicitatea nu este masurabila si determinata stiintific. Un ulei considerat comedogen poate infunda temporar porii dar nu genereaza obligatoriu cosuri, puncte negre, acnee la orice persoana. Aplicarea mai ales in stare pura unui ulei comedogen trebuie evitata de persoanele care au piele cu tendinte acneice, dar se paote folosi ca ingredient intr-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente
Proprietati - ulei de galbenele
• antiinflamator, antioxidant
• usor antibacterian, antiseptic
• usor astringent
• calmant, decongestionant
• cicatrizant, epitelizant
• antiradicalar, protector
• antiedematos
• reduce fragilitatea vasculara
• imbunatateste circulatia sanguina periferica
Recomandari in cosmetica
• iritatii si un spectru larg de probleme de piele
• pielea uscata, sensibila
• piele fragila, delicata, pielea copiilor
• ten imbatranit, ridat
• arsuri solare sau provenite de la radiatii
• leziuni ulceroase, afectiuni dermatologice
• inflamatii, roseata
• vanatai
• cuperoza
Utilizare cosmetica ulei de calendula
• aplicat pe piele ca atare nediluat, sau ca ingredient in preparate cosmetice
• creme, lotiuni, unguente pentru pielea sensibila, inclusiv la copii sau gravide
• creme nutritive si protectoare
• creme de noapte antirid
• ulei de plaja, prepararea pielii pentru expunerea la soare
• unguente pentru vanatai
• preparate uleioase sau unguente pentru masaj circulator
• preparate calmante si reparatoare ale pielii iritate sau afectate de eczeme
• preparate aplicate dupa arsuri, intepaturi de insecte
• crema de scutece
Pastrare:
• fiind un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza in mediul ambiant, de preferinta sub 25°C, ferit de umezeala si lumina, in recipientul original. Se poate pastra la frigider.

Date de siguranta
• non-iritant, non-sensibilizant
• uz extern!

Prezentare:
50 ml

Producator:
Mayam


Lasa un comentariu

Lasa un comentariu ca si vizitator

0
terms and condition.

People in this conversation

Comentarii (1)

Stickies

  • Momentan nu sunt comentarii

Lovies

  • Momentan nu sunt comentarii

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Cele mai citite