Bioportal

Ulei floarea soarelui Presat la rece(virgin) Proprietati si Beneficii

ulei-floarea-soarelui-proprietatiUleiul de floarea soarelui virgin mentine sanatatea pielii

Uleiul de floarea soarelui presat la rece este cel mai natural si sanatos mod de a vindeca pielea si de a-i mentine sanatatea. Datorita proprietatilor sale calmante si emoliente a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri si in scopuri medicinale, nu doar pentru a imbogatii si prepara bucatele. Uleiul de floarea soarelui iti poate fi de ajutor daca suferi de acnee, eczeme, inflamatii, roseata generala si iritatii ale pielii.

Este indicat chiar si pentru pielea sensibila a nou-nascutilor.

Uleiul de floarea soarelui virgin, presat la rece, are a culoarea usor aurie si un parfum delicat de nuca. Atunci cand este folosit pentru prepararea termica a mancarurilor, se poate folosi cu succes ca o alternativa la alte uleiuri virgine ce sunt mai bogate in grasimi saturate si mai cu un continut mai scazut de acid linoleic (Omega-6 nesaturat).


Vitamina E esentiala in protejarea pielii


Din descrierea de mai sus sigur ati intuit deja: cel mai important atuu al acestui tip de uleiul este continutul ridicat de vitamina E. Daca ar fi sa-l comparam cu alte uleiuri utilizate in mod obisnuit in produsele de ingrijire a pielii (ex: uleiul de migdale sau untul de shea), uleiul de floarea soarelui contine o cantitate extrem de mare de vitamina E. Aceasta vitamina este esentiala in prevenirea deteriorarii celulelor pielii sensibile de catre lumina ultravioleta (raze UVA), de la soare . In plus, studiile au aratat ca vitamina E poate preveni cicatricele, poate netezi ridurile existente si, in general, poate imbunatati aspectul si starea de sanatate a pielii tale.


Uleiul de floarea soarelui virgin util in tratamentul acneei


Ulei de floarea-soarelui are un continut ridicat in vitaminele A, C si D, toate din care au calitati de protectie.

Datorita vitaminelor din uleiul de floarea soarelui, alaturi de aparitia carotenoidelor (pigmenti organici sanatosi) si a cearei care ajuta la formarea unei bariere protectoare pe piele, acest ulei este excelent atunci cand este utilizat impotriva acneei. Foloseste un demachiant delicat si aplica ulei de floarea soarelui direct pe tenul acneeic curatat in prealabil. Rezultat? Va tine bacteriile deoparte de pori si va mentine tenul hidratat.


Utilizare in gastronomie


Foloseste acest tip de ulei la salate, sosuri, paste, si alte feluri de mancare, preferabil care necesita mai putin caldura (cu cat prepararea termica este mai crescuta si mai indelungata, cu atat uleiul isi pierde mai mult din proprietati.

Temperatura de depozitare: 15-30 grade Celsius, ferit de lumina directa a soarelui, intr-un loc racoros, uscat.

Dupa deschidere se recomanda folosirea in decurs de 12 luni si mentinerea in conditiile mentionate mai sus.


Ulei de floarea soarelui presat la rece in ambalaj de sticla, 500ml Cardinal

ulei-floarea-soarelui-sticla-500ml1a1-pret-plafar


Este un ulei 100% natural, ulei presat la rece din seminte atent alese, neprajite. De aceea, acest ulei este bogat in grasimi polinesaturate, esentiale in procerea prostaglandinelor.
Datorita sensibilitatii sale, acest ulei presat la rece este cel mai bine folosit in stare cruda, in salate, sau in alte preparate culinare. Folosit incins acesta isi pierde o parte din vitamine, insa va fi superior unui ulei rafinat chimic.
Gustul placut, mirosul natural de floarea soarelui si culoarea acestui ulei, il fac unul dintre cele mai bune produse ale noastre.


Lasa un comentariu

Lasa un comentariu ca si vizitator

0
terms and condition.
  • Momentan nu sunt comentarii

Stickies

  • Momentan nu sunt comentarii

Lovies

  • Momentan nu sunt comentarii

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Cele mai citite