Bioportal

Uleiul de catina si beneficiile acestuia in tratamentele naturiste

Uleiul-de-catina-si-beneficiile-acestuia-in-tratamentele-naturisteUleiul de catina este unul dintre produsele cele mai bogate în carotenoide naturale, după uleiul de palmier. Uleiul de catina se obţine prin presare la rece sau prin extragere cu solvenţi. Uleiul de catina este un foarte bun antiinflamator, antibacterial,  anticancerigen,  antitumoral. In Grecia antica, catina era folosita in hranirea cailor de lupta si de cursa pentru marirea masei musculare si pentru luciul pielii.


Iata si alte beneficii ale acestui ulei de catina in tratamentele naturiste:


Creste imunitatea si reduce efectele secundare ale chimioterapiei si radioterapiei si trateaza cancerul rectal, gastric, uterin, de prostata si pulmonar.


Ajuta la coagularea sangelui, ducand astfel la o vindecare mai rapida a ranilor deschise si arsurilor, regleaza tensiune arteriala si secretiile hormonale.


De asemenea, uleiul de catina este foarte util in cazuri de ulcer gastric si duodenal, urticarie, alergii, diverse maladii, anemii, boli hepatice si alcoolism.


Datorita vitaminelor A si E din compozitie, uleiul de catina este foarte des folosit in tratarea si prevenirea bolilor de ochi. Uleiul de catina combate oboseala oculara si incetineste evolutia bolilor de ochi.

Este foarte important consumul de ulei de catina la inceputul primaverii in special pentru evitarea asteniei de primavara. Creste tonusul fizic si psihic si are un efect de reintinerire a organismului.


In plus, in fructele de catina se gaseste quercitina, o substanta antibacteriana, antioxidanta, analgezica, antiastmatica. Datorita acestor substante, catina este recomandata in cazul cataractei, gastritelor, faringitelor, psoriazisului, obezitatii.


Uleiul de catina se gaseste la magazinele plafar, de preferat ar fi sa cumparati ulei de catina bio presat la rece sau puteti sa il faceti chiar in casa.


Iata reteta pentru uleiul de catina:


Se spala 1 kg de fructe de catina, se zdrobesc bine, iar sucul rezultat se strecoara printr-un tifon. Ar trebui sa rezulte ceva mai mult de jumatate de kilogram de suc. Se lasa acoperit la temperatura camerei intr-un vas de sticla sau emailat. Deasupra veti vedea ca se formeaza o pelicula de culoare mai deschisa, care este uleiul de catina.
Ceea ce ramane in urma zdrobirii se usuca bine si se rasneste in rasnita de cafea. Peste pudra astfel obtinuta se adauga 12 linguri de ulei de masline. Se lasa timp de 3 saptamani amestecand amestecul din cand in cand. Dupa cele 3 saptamani se scurge usor, uleiul astfel rezultat fiind unul concentrat si se poate lua cate o lingurita cu jumatate de ora inainte de masa de 3 ori pe zi -profilactic.


Administrare:


Pentru imunitate se iau cate 30-40 picaturi pe zi ca atare, nu se dizolva in apa. Cura se tine cel putin o luna de zile.
Pentru anemie se fac mai multe cure succesive, a cate 21 de zile cura, urmate de 10 zile de pauza.
Pentru impotenta si sterilitate se tine un tratament de lunga durata, cel putin 3 luni si cel mai bine este ca uleiul de catina sa se ia in combinatie cu alte plante cu efecte hormonale, cum ar fi: ginseng, naprasnic, branca ursului.
Pentru papiloma virus si herpes genital se pune ulei de catina de 3 ori pe zi prin ungere cu un tampon pe zona afectata.
Pentru tumori exteriorizate se combina in parti egale ulei de catina cu ulei de ricin si se tamponeaza de 3 ori pe zi zonele afectate.

Ulei de catina presat la rece, 100ml Cardinal

Ulei-de-catina-presat-la-rece-bio-plafar-pret

1a1-pret-plafar


Uleiul de catina Cardinal obtinut prin procedeul presarii la rece este un produs natural 100% care pastreaza toate proprietatile naturale ale catinei, planta binecunoscuta ca fiind extrem de benefica pentru organismul uman.

Continutul bogat in minerale, dar si in vitaminele A,C, E, recomanda uleiul de catina ca stimulator  al sistemului imunitar, antibacterian benefic in tratarea racelilor ,gripelor si eliminarea bacteriilor care provoaca si intretin aceste afectiuni.
Uleiul de catina contine 35-60% acid palmitoleic, 5-35% acid butiric si 0-15% acid linoleic . Acizii grasi nesaturati,  din uleiul de catina ajuta la echilibrul sintezei de prostaglandine, cu rol important in reglarea tensiunii arteriale.
Mai contine de asemenea o cantitate insemnata de betacaroten. Este deja recunoscut in cercurile stiintifice efectul vindecator al uleiului de catina asupra arsurilor pielii, escarelor, dar si al eroziunilor colului uterin sau a celor din ulcerul duodenal,gastrita, etc.
Este unul din cele mai eficiente produse naturale care poate fi folosit pentru mentinerea frumusetii. Acesta este bogat in acizi grasi omega, cu rol esential pentru o piele sanatoasa, unghii puternice, par lucios si neted.
Uleiul de catina este folosit si in cosmetica pentru obtinerea celor mai eficiente creme de hidratare si catifelare a pielii, dar si de regenerarea pielii imbatranite si ridate.

 


Lasa un comentariu

Lasa un comentariu ca si vizitator

0
terms and condition.
  • Momentan nu sunt comentarii

Stickies

  • Momentan nu sunt comentarii

Lovies

  • Momentan nu sunt comentarii

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Cele mai citite