Bioportal

Balsam de ulei Galaad, Beneficii si proprietati

balsam-galaal-beneficii1Uleiul din muguri este bun contra durerilor musculare, taieturilor si arsurilor solare. Mugurii sunt anti - inflamatori si analgezici. Numele balsam de Galaad este o referinta biblica la o specie de copaci vesnici verzi , in Lumea Veche .

Precautii : Nu este pentru cei care au o sensibilitate la aspirina

Ingrediente : balsam de Galaad

Citeste mai mult Comentarii (0) Vizualizari: 1626

Uleiul de Arnica, Beneficii si proprietati naturiste

ulei-de-arnica-beneficiiUleiul de Arnica este un ulei scump, dar va puteti salva economiile daca va faceti propriul ulei. Acest ulei pe baza de plante este excelent pentru tratarea ranilor, durerilor musculare si entorselor. Aplicati cu generozitate pe zona afectata.

Precautii: Uleiul de Arnica poate irita pielea sensibila daca este aplicat de prea multe ori in acelasi loc.

Ingrediente: flori uscate de arnica + ulei de masline

Citeste mai mult Comentarii (0) Vizualizari: 6403

Uleiul de Eucalipt, Proprietatile si Beneficiile lui pentru sanatate

ulei-de-eucaliptUleiul de eucalipt este folosit adesea pentru durerile de cap si raceli ca si un remediu naturist, dar stiai ca mai are si alte beneficii incredibile pentru corpul tau ?

Iata cateva beneficii ale uleiului de eucalipt pe care probabil nu le stiai.


1. Igiena dentara. Are un gust proaspat si poate fi folosit ca aditie la pasta de dinti sau apa de gura. Dar ceea ce il face perfect este faptul ca, contine cineole un antiseptic care omoara bacteriile care fac respiratie urat mirositoare. Comform unui studiu eucaliptul este perfect pentru igiena orala. Nu numai ca a omorat bacteriile daunatoare, dar a si mentinut o igiena buna reducand formarea placii bacteriene, a sustinut sanatatea gingiilor si a redus si sangerarile gingivale.

Citeste mai mult Comentarii (0) Vizualizari: 5880

Uleiul din seminte de morcovi, beneficii si proprietati curative pentru pielea uscata, riduri

uleiul-din-seminte-de-morcovi-beneficii-pieleUleiul din  semințe de morcovi este extras din Daucus carota din familia Apiaceae și este, de asemenea cunoscut sub numele de "Wild morcov" și "dantela Reginei Anne". Acesta este uleiul esențial extras din semințe și nu trebuie confundat cu un ulei macerat făcut când oamenii pun la infuzat morcovul într-un ulei obisnuit.
Proprietățile naturale de vindecare ale uleiului din semințe de morcovi au fost descoperite cu mii de ani în urmă, în Grecia antică și India. De fapt, cuvântul "morcov" vine de la "caroton" in greacă, și anticii au tinut această plantă la loc de mare cinste pentru valoarea sa medicală.

Citeste mai mult Comentarii (2) Vizualizari: 38607

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Cele mai citite