Bioportal

Tipuri de Uleiuri sanatoase care contin Omega 3

uleiuri-sanatoase

Canola
Uleiul de canola provine din semințe de rapiță, o sămânță  bogata în acid erucic, care este amar și destul de toxic. Uleiul de canola este uleiul de rapiță deposedat de acid erucic.Este unul dintre uleiurile sanatoase (una din grasimile "bune"), bogate în acizi grasi Omega-3, dar faptul că prelucrarea rapitei se face la mai mult de 500 de grade o bună parte a acizilor Omega- 3 poate fi distrusi.

Citeste mai mult Comentarii (0) Vizualizari: 3035

Uleiul de peste si efectele lui benefice

ulei-de-peste

Beneficiile pentru sănătate ale  uleiului de pește  includ capacitatea sa de a ajuta în tratamentul diferitelor boli cardiace, colesterol ridicat, depresia,  anxietatea , AHDH, scăderea imunității,  cancer ,  diabet , inflamații, artrită, IBD,  SIDA , boli, afecțiuni oculare Alzheimer, degenerescenta maculara si ulcere.

Aceasta ajută, de asemenea, la slabire, si la o sarcina sanatoasa, fertilitate și de îngrijire a pielii (in special pentru psoriazis si  acnee ).

Citeste mai mult Comentarii (0) Vizualizari: 2138

Uleiul din seminte de struguri -Beneficii.

uleiul-din-seminte-de-struguri-bio-plafar

 

Uleiul din semințe de struguri se face prin presarea la rece a semințelor de struguri. Acesta a fost folosit pe scară largă în întreaga lume. Acesta conține vitamine, minerale, proteine, lipide, glucide si antioxidanti. Uleiul din semințe de struguri contine cantitati mari de vitamina E și F și, de asemenea, minerale precum potasiu zinc, cupru, calciu, fosfor, magneziu, fier și seleniu.

Citeste mai mult Comentarii (1) Vizualizari: 5409

Uleiul de cocos in cosmetica zilelor noastre


ulei-de-cocosUleiul de cocos este ideal la gatit nu se oxideaza pana la 198 ˚C.  Antibacterial, antiviral, antimicotic.De asemeni poate fi folosit cu succes si in cosmetica.
Se obtine  din nuci de cocos coapte la soare si presate la rece, in doar 3 zile de la prima recolta, la temperaturi mai mici de 38°C.
Poate fi folosit si ca substitut pentru unt.

In cosmetica se foloseste ca Balsam de buze, Balsam pentru par, Unt de corp.


Comentarii (0) Vizualizari: 1615

ULEIURI

COSMETICE

NUTRITIE

Cele mai citite